Iată cum scapi rapid de vânătăi

1 70018 original jpg jpeg

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să te loveşti şi să te alegi apoi cu o vânătaie. Cu toate că ea apare la scurt timp după lovitură, vindecarea poate să dureze până la trei săptămâni. Din fericire, există numeroase remedii naturale pe care le poţi încerca pentru a scăpa rapid de ea.

Arnică

Această plantăa fost folosită de sute de ani pentru a trata vânătăile şi umflăturile. Ea poate fi achiziţionată sub formă de gel,ulei sau tablete,şi funcţionează cel mai bine atunci când este aplicată local.

Ananas şi papaya

Ananasul şi papaya conţin cantităţi mari de bromelaină,o enzimă care ajută la reducerea cheagurilor de sânge şi a umflăturilor. Consumarea de cel puţin a 500 de miligrame de bromelaină în fiecare zi va accelera procesul de vindecare a vânătăilor.

Vitamina K

Vitamina K are un rol vital în coagularea sângelui şi în tratarea leziunile tisulare. Ea se găseşte cu precădere în legumele verzi cu frunze de culoare închisă,cum sunt broccoli şi varza de Bruxelles. Include în regimul tău alimentar aceste legume şi,pentru rezultate rapide,aplică o cremă cu vitamina K direct pe zona învineţită.

Oţet şi apa caldă

Acest leac este o modalitate extrem de eficientă pentru accelerarea vindecării într-un timp scurt a vânătăilor. Specialiştii recomandă aplicarea unei soluţii obţinută din oţet şi apă caldă de îndată ce vânătaia începe să apară. Repetă procedeul de câteva ori pe zi.

Comprese cu ceai

Ceaiurile conţin taninuri puternice care dezumflă ţesutul umflat. Atât ceaiul negru,cât şi cel verde,combinate cu muşeţel şi lavandă,sunt un leac foarte popular pentru astfel de neplăceri. Pune un pliculeţ de ceai în apă caldă,după care lasă-l să acţioneze direct pe vânătaie. În cazul în care foloseşti ceai la vrac, înmoaie o pânză din bumbac în soluţie şi aplic-o pe vânătaie. Las-o să acţioneze 20 de minute,după care repetă procedeul.

Ceapă

Ceapa are proprietăţi naturale antiinflamatorii şi ajută la repararea celulelor deteriorate ale pielii,precum şi la calmarea durerii. Aplică suc de ceapă direct pe vânătaie. Lasă zona descoperită,pentru ca pielea să poată să absoarbă sucul complet.Recente

5 motive pentru care sa porți rochii și în sezonul rece jpg
 Cum te poate ajuta sarea la curățenie jpg
cea mai buna pozitie in care sa dormi daca sforai, shutterstock jpg
Cum săa te imbraci in functie de forma corpului  Sursa foto Shutterstock 415191826 jpg
Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg