Iată cum scapi rapid de vânătăi

1 70018 original jpg jpeg

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să te loveşti şi să te alegi apoi cu o vânătaie. Cu toate că ea apare la scurt timp după lovitură, vindecarea poate să dureze până la trei săptămâni. Din fericire, există numeroase remedii naturale pe care le poţi încerca pentru a scăpa rapid de ea.

Arnică

Această plantăa fost folosită de sute de ani pentru a trata vânătăile şi umflăturile. Ea poate fi achiziţionată sub formă de gel,ulei sau tablete,şi funcţionează cel mai bine atunci când este aplicată local.

Ananas şi papaya

Ananasul şi papaya conţin cantităţi mari de bromelaină,o enzimă care ajută la reducerea cheagurilor de sânge şi a umflăturilor. Consumarea de cel puţin a 500 de miligrame de bromelaină în fiecare zi va accelera procesul de vindecare a vânătăilor.

Vitamina K

Vitamina K are un rol vital în coagularea sângelui şi în tratarea leziunile tisulare. Ea se găseşte cu precădere în legumele verzi cu frunze de culoare închisă,cum sunt broccoli şi varza de Bruxelles. Include în regimul tău alimentar aceste legume şi,pentru rezultate rapide,aplică o cremă cu vitamina K direct pe zona învineţită.

Oţet şi apa caldă

Acest leac este o modalitate extrem de eficientă pentru accelerarea vindecării într-un timp scurt a vânătăilor. Specialiştii recomandă aplicarea unei soluţii obţinută din oţet şi apă caldă de îndată ce vânătaia începe să apară. Repetă procedeul de câteva ori pe zi.

Comprese cu ceai

Ceaiurile conţin taninuri puternice care dezumflă ţesutul umflat. Atât ceaiul negru,cât şi cel verde,combinate cu muşeţel şi lavandă,sunt un leac foarte popular pentru astfel de neplăceri. Pune un pliculeţ de ceai în apă caldă,după care lasă-l să acţioneze direct pe vânătaie. În cazul în care foloseşti ceai la vrac, înmoaie o pânză din bumbac în soluţie şi aplic-o pe vânătaie. Las-o să acţioneze 20 de minute,după care repetă procedeul.

Ceapă

Ceapa are proprietăţi naturale antiinflamatorii şi ajută la repararea celulelor deteriorate ale pielii,precum şi la calmarea durerii. Aplică suc de ceapă direct pe vânătaie. Lasă zona descoperită,pentru ca pielea să poată să absoarbă sucul complet.Recente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg