Leacuri pentru durerile de dinţi. 4 metode uşor de pus în practică

leacuri pentru durerile de dinţi jpeg

Te dor dinţii, însă ai vrea să scapi de vizita la stomatolog? Dacă durerea dentară este suportabilă poţi încerca mai întâi unul dintre aceste leacuri pentru durerile de dinţi. Nu doar că sunt uşor de folosit, dar au şi efecte remarcabile!

1. Leacuri pentru durerile de dinţi - Uleiul de cuişoare

Uleiul de cuişoare este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice. Acesta amorţeşte nervul dintelui şi durerea cauzată de o eventuală carie dispare. Pentru a obţine efectul dorit, pune câteva picături de ulei de cuişoare pe o compresă de bumbac, după care aplic-o pe zona afectată timp de câteva minute. Se poate folosi de 3-4 ori pe zi.

Cum se prepară

100 g de cuişoare mărunţite se adaugă în 500 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui. Amestecul se depozitează într-o sticlă şi se ţine la macerat la cald 14 zile,timp în care se agită zilnic. Sticla se fierbe în bain-marie, după care compoziţia se strecoară şi se toarnă în sticluţe mici, închise la culoare.

Atenţie! Uleiul trebuie aplicat doar pe dinte, în caz contrar pot apărea arsuri la nivelul gingiei.

2. Tinctura de echinacea se numără printre cele mai eficiente leacuri pentru durerile de dinţi

Te dor dinţii după ce ai consumat alimente prea reci sau, din contră,prea fierbinţi? Atunci poţi folosi cu încredere tinctura de echinacea, fiindcă substanţele active din compoziţia acestei plante ameliorează durerea, amortesc dintele afectat şi previn inflamarea gingiei. Zona dureroasă se tamponează cu ajutorul unei comprese din bumbac îmbibate în tinctură.

Se pun 20 de linguri de plantă uscată şi fin măcinată într-un borcan de sticlă, peste care se adaugă alcool de 70 de grade. Amestecul se ţine la macerat 10 zile, după care se filtrează şi se depozitează în sticluţe mici, închise la culoare.

3. Leacuri pentru durerile de dinţi - Ceaiul de pir

Pirul face parte dintre plantele mai puţin lăudate pentru efectele lor terapeutice. Cu toate acestea, planta are numeroase beneficii asupra organismului, principala sa calitate fiind diminuarea şi chiar eliminarea durerilor. Gargara cu ceai de pir este un remediu excelent contra durerilor de dinţi, fiindcă distruge bacteriile care afectează dantura. Remediul poate fi folosit de 3-4 ori pe zi, până la ameliorarea durerilor.

Cum se prepară

Infuzia se obţine din 2 linguri de rădăcină tocată mărunt la 500 ml de apă clocotită. După 5-10 minute se strecoară şi se lasă să se mai răcească.

4. Decoctul din rădăcină de tătănească se numără şi el printre cele mai bune leacuri pentru durerile de dinţi

Tătăneasa este o plantă eficientă în caz de dureri dentare moderate, care se declanşează chiar şi atunci când dantura intră în contact cu aerul rece sau cu alimentele consumate direct de la frigider. De aceea, îţi poţi clăti gura cu decoct de tătănească, ori de câte ori este nevoie. Este unul dintre cele mai eficiente leacuri pentru durerile de dinţi.  

Pentru decoct, ai nevoie de 2 linguriţe de pulbere de tătănească (se obţine prin măcinarea rădăcinii), care se adaugă în jumătate de litru de apă. Amestecul se fierbe 5 minute, apoi se lasă să se răcească şi se fitrează.

Durerea de dinţi poate apărea brusc, fiind destul de intensă, uneori chiar insuportabilă.

Sfatul specialistului cu privire la cele mai bune leacuri pentru durerile de dinţi:

Dr. Carmen Nonn,medic specialist api-fitoterapie

a780f3351da2780b308966932c1fb414 jpg jpeg

Laboratoarele Fares Bio Vital E-mail:carmen.nonn@yahoo.com

Durerile de dinţi au o cauză bine definită,de aceea este indicat consultul unui doctor stomatolog care este în măsură să spună ce e de făcut. De obicei,în cazul durerilor moderate,remediile naturale pot fi eficiente,fiindcă au proprietăţi anestezice şi antiinflamatoare. Se poate folosi propolis,sub formă de spray,mai ales când,pe lângă apariţia durerii dentare,are loc şi infamarea gingiei. Un alt remediu bun este uleiul de arbore de ceai,care se aplică cu ajutorul unei comprese pe zona afectată. Pentru un efect mai puternic,se recomandă folosirea acestuia împreună cu alte uleiuri esenţiale,precum cel de busuioc (2-3 picături din fiecare,de 3-4 ori pe zi).

Citeşte şi:

Alimente care-ţi îngălbenesc dinţii

Ce efecte are fluorul asupra dinţilor



Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar  jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg