Planta care înlocuieşte cafeaua şi scade colesterolul

1 81896 original jpg jpeg

Albastră ca cerul de vară, nu e doar un bun înlocuitor al cafelei, ci şi un leac eficace pentru scăderea colesterolului. Este bună şi în afecţiunile renale şi digestive, şi poate trata problemele hepato-biliare.

Înfloreşte până-n toamnă

Cicoarea, căci despre ea e vorba, înfloreşte până toamna târziu şi, pentru că este leac în multe boli, face parte din remediile tradiţionale. De la plantă se folosesc atât partea aeriană, cât şi rădăcina, pe care e bine să o recoltezi în luna noiembrie, iar apoi să o usuci într-un loc aerisit şi călduros.

Tratează problemele digestive

Pentru a calma durerile cauzate de ulcer sau de gastrită, fitoterapeuţii recomandă decoctul de cicoare. Datorită proprietăţilor amare, care favorizează digestia, şi sedative, decoctul ajută la scăderea durerilor abdominale. Prepară decoctul din 15-30 g de rădăcină mărunţită de cicoare (aproximativ 3 linguriţe) la un litru de apă clocotită. Fierbe amestecul 5 minute, apoi lasă vasul acoperit încă un sfert de oră. Strecoară şi bea o cană de decoct pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Bună pentru diabetici

Ceaiul de cicoare este util pentru diabetici, pentru că are rol hipoglicemiant. Prepară un decoct din 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă. Fierbe apa şi, când dă în clocot, adaugă planta. Mai lasă la fiert 10 minute, la foc mic, apoi lasă vasul acoperit 5-10 minute. Bea 2 căni pe zi.

Scade colesterolul

Amestecă, în părţi egale, de frunze de măsline, rozmarin, rădăcină de păpădie, cicoare, mentă. Foloseşte 1-2 linguriţe la o cană de apă clocotită, lasă la infuzat. Bea 2-3 căni pe zi.

Stimulează secreţia biliară

Leacurile cu cicoare asigură o bună protecţie hepatică şi stimulează secreţia biliară. Fă o cură cu ceai. Prepară infuzia din 20-30 g rădăcină de cicoare la 500 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, apoi strecoară şi bea două căni pe zi, înainte de mesele principale, o lună.

Alungă oboseala

Pentru energizare, prepară o infuzie din ceai mate, cicoare şi iasomie, câte o linguriţă de plante uscate şi mărunţite la 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cel puţin 10 minute.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg