Plantele medicinale ale lunii aprilie

1 74236 original jpg jpeg

Deoarece în această lună înfloresc primele plante medicinale, ar fi bine să-ţi faci rezervele din timp, pentru a ţine la distanţă numeroase afecţiuni. Iată care sunt principalele plante medicinale ale lunii aprilie!

Sub formă de infuzii,cataplasme,decocturi ori tincuri,plantele medicinale au o serie de proprietăţi curative. În plus,nu au efecte secundare,aşa cum au medicamentele.

Plantele medicinale ale lunii aprilie – Ciuboţica-cucului

Se numără printre primele plante care  înfloresc în această lună. O întâlneşti în pădurile de câmpie şi de deal. Ciuboţica-cucului are efect cicatrizant şi de curăţare a sistemului sangvin. Extern,planta este indicată în contuzii,iar intern se foloseşte în caz de anemie şi bronşite. În aprilie,de la floare se recoltează doar rădăcina,care poate fi uilizată sub formă de decoct. Pune o linguriţă de plantă la o cană de apă şi lasă să fiarbă 15 minute. Strecoară şi bea 3 căni de decoct de ciuboţica-cucului pe zi.

Plantele medicinale ale lunii aprilie – Podbal

Din topul plantelor medicinale ale lunii aprilie face parte şi podbalul. Florile acestei plante se aseamănă cu ale pădădiei. De la aceasta se culeg doar florile fără codiţe şi frunzele cu codiţă scurtă. Este indicată în afecţiunile respiratorii,sub formă de tinctură. O prepari din amestecarea unor cantităţi egale de flori proaspete şi ţuică. Laşi amestecul la macerat,într-un loc întunecos,vreme de 7 zile,în recipiente închise la culoare. Se administrează maximum 40 de picături pe zi de tinctură,înainte de masa principală.

Plantele medicinale ale lunii aprilie – Păpădie

De la această plantă se recoltează doar frunzele tinere şi florile. Păpădiaeste recomandată în special în detoxificareaorganismului. Pentru asta,fă un decoct pe care-l obţii din 50 g de rădăcină la 1 litru de apă. Pentru ca detoxificarea să aibă rezultate maxime,este important să elimini din alimentaţie carnea grasă,prăjelile şi dulciurile.

Plantele medicinale ale lunii aprilie – Ruscuţa-de-primăvară

Este o plantă pe care-o găseşti în zonele de deal şi de podiş. Are acţiune sedativă,diuretică şi calmantă. Pentru că poate fi toxică,ar fi bine să cumperi tincturi,siropuri ori pilule din magazinele de specialitate,pentru a fi sigură că nu se depăşesc 3 g pe zi de plantă.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg