Polenul, sursa ta naturală de sănătate

1 69548 original jpg jpeg

Polenul conţine numeroase substanţe, care au o serie de beneficii asupra corpului. Iată cum polenul, sursa ta naturală de sănătate, actionează în organism.

Ce contine polenul

Polenul conţine nu mai puţin de 22 de aminoacizi,18 vitamine,25 de minerale,11 enzime şi coenzime,14 acizi graşi,printre care acizii graşi polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6,11 carbohidraţi,dar şi lactofermenţi,fitosterol,bioflavonoide,antioxidanţi,antibiotice naturale,factori de creştere şi fibre,atât solubile,cât şi insolubile,dar şi mulţi alţi factori activi,specifici fiecărui tip de polen în parte.

Lecitina este prezentă într-o proporţie de aproximativ 15%,iar aproximativ 25% din masa polenului este reprezentată de proteine,un conţinut cu 50% mai mare decât al cărnii de vită.

Din punctul de vedere al mineralelor,polenul reprezintă cea mai bogată sursă cunoscută de seleniu,esenţial pentru eliminarea metalelor grele şi,în general,pentru detoxifierea organismului.

Este bogat în zinc,nichel şi magneziu. Sodiul şi potasiul se găsesc într-un raport optim,important fiind şi conţinutul de calciu,fosfor,fier,iod,cupru,molibden,brom,siliciu şi titan.

Beneficiile polenului,sursa ta de sanatate

Este important de ştiut că bioflavonoidele,pe lângă faptul că îi conferă polenului culoarea şi gustul minunat,sunt recunoscute ca reprezentând un important factor anticancerigen. La rândul lor,lactofermenţii ajută la regenerarea florei intestinale,iar fitosterolul reprezintă un puternic antioxidant şi joacă un rol important în echilibrarea dinamicii colesterolului.

Poţi încerca şi Tonicul apicultorului de la Apiland,un produs care îmbină binefacerile principalelor produse ale stupului,esenţial pentru o sănătate de fier. Produsul este disponibil pe www.apiland.ro.

Citeşte şi:

Cum să-ţi faci singură o cremă cu polen

Miere şi scorţişoară:super-remedii pentru sănătate!