Pomii înfloriţi te scapă de boli

1 69021 original jpg jpeg

Ştiai că florile care înnobilează primăvara copacii au efecte benefice asupra organismului? Află ce leacuri poţi prepara din acestea şi în ce afecţiunisunt indicate!

Florile de salcâm combat afecţiunile gastrice

Dacă suferi de gastrită,ulcer gastric sau duodenal,pulberea din flori de salcâm îţi este de folos. De regulă,se administrează câte o linguriţă rasă,pe stomacul gol,de patru-şase ori pe zi,timp de o lună. Substanţele active din compoziţia florilor de salcâm au proprietăţi antiacide şi calmante,contribuind astfel la ameliorarea simptomelor.

Totodată,florile de salcâm reduc nivelul stresului din organism,responsabil pentru apariţia ulcerului sau a gastritei.

Cum se prepară:

Pulberea se obţine prin măcinarea cât mai fină a florilor uscate şi,eventual,a frunzelor (cu ajutorul râşniţei electrice de cafea). Ea se depozitează în borcane de sticlă închise ermetic,care se ţin în locuri întunecoase şi reci. Nu se păstrează mai mult de două săptămâni,întrucât substanţele volatile din flori se evaporă rapid.

Pont:Florile de salcâm au şi alte beneficii asupra organismului. O infuzie preparată dintr-o linguriţă de flori la o cană cu apă,consumată de două-trei ori pe zi,combate migrenele şi stările de greaţă.

Florile de măr îţi protejează inima

simeon stalpnicul png

Sunt folosite în special pentru acţiunea lor benefică asupra inimii şi a psihicului. O jumătate de linguriţă cu pulbere,administrată de trei ori pe zi,pe stomacul gol,reglează ritmul cardiac şi ameliorează disconfortul sau durerea toracică,ce apar pe fond de stres sau de supărare.

Mai întâi,lasă la uscat florile de măr,după care macină-le cât mai bine cu ajutorul unei râşniţe electrice.

Infuzia din flori de măr (ai nevoie de un pumn de flori la o jumătate de litru de apă) este eficientă contra insomniei şi a durerilor de burtă.

Florile de cireş,de ajutor în infecţiile urinare

simeon stalpnicul png

Florile de cireş,consumate sub formă de macerat,au o serie de efecte terapeutice. Pe lângă faptul că alină simptomele infecţiilor urinare,remediul contribuie la eliminarea nisipului şi a pietrelor la rinichi. Pentru un efect mai puternic,poţi să le amesteci cu boabe zdrobite de ienupăr.

Într-un vas de lemn pune un pumn de flori de cireş tocate mărunt şi acoperă-le cu vin alb. Lasă la macerat timp de trei-patru săptămâni,strecoară lichidul şi toarnă-l într-o sticluţă care se închide ermetic. 

Fiertura din vârfurile ramurilor înflorite de cireş (se toacă mărunt şi se ţin în apă fiartă până când dă în clocot,după care se strecoară) este un remediu rapid împotriva tusei şi a durerilor de gât. Dacă ai astfel de probleme,fă gargară cu acest lichid de câteva ori pe zi şi vei vedea că simptomele se vor ameliora în scurt timp. 

Florile de vişin,pentru carenţele de vitamine

simeon stalpnicul png

Pe lângă faptul că au efect diuretic,florile de vişin contribuie la întărirea sistemului imunitar,în caz de răceală însoţită de tuse şi de febră. De asemenea,leacurile cu flori de vişin sunt recomandate persoanelor cu indice scăzut de coagulare a sângelui.

Într-o cană cu apă clocotită pune o linguriţă de flori,acoperă şi lasă la infuzat circa 10-15 minute. Ceaiul se filtrează şi se bea călduţ,eventual îndulcit cu miere.

Florile de vişin sunt indicate şi în caz de gastrită,constipaţie,pietre la rinichi şi icter.