Remedii care calmează iritaţiile tenului

ceaiuri pentru un somn liniştit jpeg

Sunt plante pe care le poţi recolta singură sau care pot fi găsite pe toate tarabele, şi care te ajută să calmezi iritaţiile tenului şi să-i dai strălucire.

Muşeţelul,cu binecunoscutu-i efect antiseptic,poate fi folosit cu succes pentru tenurile iritate şi congestionate,sub formă de comprese îmuiate în infuzie de flori. Infuzia mai poate fi folosită pentru băi de aburi,pentru curăţitea pielii feţei.

Nalba mareare acţiune emolientă şi antiinflamatoare. Aplică comprese  de macerat pe tenurile iritate şi congestionate. Rădăcina de nalbă se curăţă de coajă până la stratul alb şi se usucă la maximul 40 ºC,apoi se taie în bucăţi. Lasă la macerat 15 g rădăcină la o cană cu apă,apoi strecoară.

Sunătoareaare acţiune antiinflamatoare,cicatrizantă,calmantă.  Adăugă,în părţi egale,muşeţel,nalbă,salvie pentru a obţine o infuzie. Foloseşte compresie înmuiate în lichidul respectiv pentru a trata tenurile uscate,iritate şi congestionate.

Coada şoricelului,cu acţiune antiinflamatoare,poate fi folosită sub formă de infuzie (comprese) pentru îngrijirea tenurilor uscate.

Mărarulpoate fi folosit sub formă de decoct:se introduc 2 legături de mărar proaspăt în 500 ml apă,se fierb timp de 20 de minute,se lasă să se răcească,se filtrează.  100 ml de „apă de mărar” se amestecă cu 10 g glicerină,25 ml alcool şi 15 ml zeamă de lămâie. Loţiunea rezultată e indicată pentru tenurile grase,cu porii dilataţi.

Citeşte şi:

5 beneficii extraordinare ale cireşelor

Pelinul te scapă de balonări