Remedii care previn bolile gingivale

1 69065 original jpg jpeg

Bolile gingivale afectează nu numai oamenii în vârstă, ci şi copiii. Obiceiurile alimentare nesănătoase, precum şi igienă orală deficitară creşte riscul de a dobândi o boală a gingiilor, în ciuda periajului, folosirii aţei dentare şi a apei de gură.

Iată 5 remedii din plante,care pot ţine la distanţă gingivita şi parodontoza.

Frunze de neem

Folosirea acestora datează de sute de ani. Neem este un copac veşnic verde care creşte în India,numit şi „panaceu al tuturor bolilor“. De la acesta se pot folosi frunzele,coaja,seminţele,florile şi fructele. Deoarece planta are proprietăţi antimicrobiene şi antifungice,menţine sănătoasă cavitatea bucală. Prin urmare,fierbe câteva frunze de neem în 250 ml de apă. Lasă infuzia să se răcească,filtrează şi clăteşte-ţi gura cu această soluţie de 3-4 ori pe zi.

Lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce conţine doi compuşi esenţiali,licoricidin şi licorisoflavin A,care inhibă creşterea bacteriilor în cavitatea bucală,combătând şi respiraţia urât mirositoare. Pune un vârf de cuţit cu praf de lemn dulce pe dintele care te doare sau periază-ţi dinţii regulat cu acest praf,pentru a ţine la distanţă bolile gingiilor.

Frunze de busuioc sfânt

Este o plantă sacră în religia hindusă,cunoscută şi sub numele de Tusli,ce are numeroase proprietăţi medicinale. Fiind un antibiotic natural puternic,Tulsi joacă un rol vital în prevenirea bolilor gingivale. Totodată,ajută la la prevenirea plăcii dentare şi combate respiraţia urât mirositoare. Dacă vrei să te fereşti de bolile gingivale,mestecă câteva frunze de tusli în fiecare zi.

Citeşte şi:

6 alimente sănătoase care sunt dăunătoare dinţilor

Aşa îţi păstrezi dinţii albi

Smirna

Este o plantă antiinflamatoare care se găseşte în India şi care joacă un rol important în inhibarea creşterii bacteriilor şi formarea plăcii dentare. Adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de smirnă într-un pahar cu apă şi utilizează-l pe post de apă de gură. Clăteşte cavitatea orală cu acest amestec de 2-3 ori pe zi,pentru a preveni bolile gingivale.

Cuişoare

Sunt,fără îndoială,unele dintre cele mai bune şi cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea bolilor gingivale. Acest condiment conţine un compus chimic cunoscut sub numele de eugenol,care acţionează ca un agent antiseptic şi analgezic puternic. Aplică ulei de cuişoare pe dintele care te doare şi pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg