Remedii care te scapă de indigestie

1 67254 original jpg jpeg

Dacă ai exagerat cu mâncarea grea sau picantă poţi să suferi de indigestie. Nu apela la medicamente! Încearcă întâi câteva remedii naturiste!

Migdale

Migdalele crude sau nesărate şi stafidele sunt unele dintre cele vechi remedii naturale pentru indigestie pe care le poţi consuma. Migdalele sunt bogate în fibre şi reduc simptomele constipaţiei.

Ceaiul de mentă

Datorită efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv,ceaiul de mentă este un bun remediu împotriva crampelor stomacale. Bea câteva căni pe zi. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită peste care torni apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,după care strecoară. Ceaiul de mentă este eficient,dar numai dacă nu ai arsuri gastrice.

Seminţe de chimen

Acestea pot fi folosite pentru ameliorareatulburărilor digestive,datorită uleiului esenţial care se găseşte în aceste seminţe. Acesta activează glandele salivare şi acţionează ca un laxativ natural. Seminţele de chimen înlesnesc digestia şi luptă contra arsurilor stomacale. Pune o linguriţă cu seminţe într-un pahar cu apă şi bea amestecul cu tot cu seminţe.

Citeşte şi:

5 leacuri inedite cu migdale

Ghimbirul te ajută să slăbeşti mai uşor

Usturoi verde

Un alt remediu indicat dacă te confrunţi cu indigestia este usturoiul. Pentru a evita stările neplăcute cauzate de mâncatul în exces,adăugă câteva frunze proaspete de usturoi,tocate,la prepararea mâncărurilor.

Ghimbir

Indigestia poate fi tratată dacă mănânci câteva bucăţele de tulpină de ghimbir proaspăt. Ghimbirul calmează durerile abdominale,ajută digestia,elimină gazele şi creşte apetitul.

Apa cu lămâie

Sucul de lămâie tratează problemele legate de indigestie şi constipaţie. Adaugă câteva picături de lămâie într-un pahar cu apă sau în farfuria cu mâncare. Lămâia acţionează ca un purificator al sângelui şi ca un agent de curăţare. Poţi să îndulceşti amestecul cu puţină miere.Recente