Remedii naturale pentru pişcăturile de ţânţari

1 74823 original jpg jpeg

Nici nu laşi bine geamul deschis că deja ţânţatii îşi fac apariţia în casa ta, ca să nu mai vorbim de atacul lor în timp ce te plimbi prin parc. Însă mâncărimea dată de înţepătură poate fi ameliorată cu remedii de prin casă!

Coajă de banană

Cu siguranţă ai prin casă un astfel de fruct. Tot ce trebuie să faci este să freci zona afectată cu coaja unei banane. Mâncărimea va dispărea ca prin minune,iar înţepătura va trece mult mai repede. În plus,vei avea un miros plăcut.

Apă şi bicarbonat de sodiu

Amestecă cele două ingrediente până obţii o pastă,asemănătoare celei de dinţi. Aplic-o pe zona afectată,depăşind puţin marginile acesteia. Las-o să se usuce,adică aproximativ 10 minute,după care îndepărteaz-o cu apă rece. Poţi adăuga,dacă ai prin casă,şi ulei esenţial,care va hidrata pielea.

Citeşte şi:

Remedii eficiente împotriva insectelor

Aşa scapi de insectele din casa ta!

O lingură fierbinte

Nu ştii cum să ameliorezi mai repede înţepătura de ţânţar? Aplică pe ea o lingură fierbinte timp de 1 minut. Ai grijă ca lingura să nu fie prea fierbinte şi să ardă pielea! Fierbinţeala va distruge proteinele din înţepătură,cele care cauzează inflamaţia şi mâncărimea şi astfel simptomele vor fi mult ameliorate.

Un pliculeţ de ceai

Nu arunca pliculeţul după ce ţi-ai făcut un ceai negru sau verde! Mai bine ţine-l la frigider pentru câteva minute şi pune-l pe rană. Răceala va alina mâncărimea.

Oţet de mere

Pe lângă faptul că stimulează metabolismul,oţetul de mere este recomandat în tratarea pişcăturilor de insecte. Înmoaie o dischetă din bumbac în oţet şi ţine-o pe zona afectată. Vei simţi imediat efectul binefăcător.