Remedii pentru oboseală şi ameţeală. 3 acţiuni ce te scot din impas

remedii pentru oboseală jpeg

Dacă te doare capul, nu suporţi lumina, îţi pierzi echilibrul şi te simţi slăbită, înseamnă că eşti foarte obosită. Iată câteva remedii pentru oboseală şi ameţeală.

Mulţi oameni se confruntă cu oboseală şi stări de ameţeală şi nu ştiu ce trebuie să facă, dar există câteva lucruri care te ajută să treci peste aceste simptome.

În acest articol vă prezentăm câteva remedii pentru oboseală şi pentru stările de ameţeală.

1. Remedii pentru oboseală - Bea apă

Se spune că deshidratarea poate provoca ameţeala, ea putând să apară după o perioadă în care nu ai mai băut apă, mai ales după antrenamentul fizic. În plus, deshidratarea poate fi cauzată şi de febră şi vomă, deoarece este pierdută o cantitate mare de lichide din organism. Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem de multe aspecte, dar recomandate sunt cel puţin 8 pahare pe zi. Primul pahar trebuie să-l bei imediat ce te-ai trezit. Este cel mai bun moment pentru hidratarea intregului corp, inclusiv  a creierului. De asemenea, bea apă şi după ea ai terminat de băut cafeaua – astfel previi deshidratarea.

2. Respiră adânc

Se spune că deshidratarea, hipoglicemia şi extenuarea pot să apară după ameţeala de înainte şi după antrenamentul fizic. Ameţeala se produce în momentul în care  există un dezechilibru între dioxidul de carbon şi oxigenul din organism. Dacă ameţeala este cauzată de o problemă respiratorie, încearcă să te linişteşti şi să respiri adânc, făcând pauze între inspiraţie şi expiraţie. În plus, ar trebui să te aşezi pe pat sau scaun, să ţii o mână pe abdomen, să ţii gura închisă când ţii aerul în plămâni, să expiri aerul după două-trei secunde, uşor. Este recomandat să repeţi exerciţiul de 10 ori.

3. Remedii pentru oboseală - Mănâncă ceva

Scăderea glicemiei poate provoca ameţeala, mai ales la oamenii care suferă de diabet, ei fiind predispuşi la ameţeli şi oboseală. În plus, senzaţia de foame creşte riscul de apariţie a ameţelii. Din acest motiv, este recomandat să mănânci ceva (un baton de ciocolată sau o banană) când simţi că te ia ameţeala. Bune sunt şi fructele bogate în apă, deoarece te hidratează.

Citiţi şi: Exerciţii de respiraţie antistres

Credit foto: www.healthline.com