Scapă de celulită! 5 remedii simple care chiar funcţionează

1 84892 original jpg jpeg

Celulita este problemă cu care se confruntă numeroase femei. Ea este cauzată de inflamaţia ţesutului subcutanat, care este provocată la rândul ei de circulaţia deficitară a sângelui. Iată câteva împachetări anticelulitice pe care le poţi face şi tu acasă şi care promit efecte miraculoase. 

1. Împachetări cu lămâie şi miere de albine

Ingrediente:

- 1 lămâie mare 

 -10 linguri miere

- 4 linguri sare de mare

Într-un castron se amestecă sucul de la o lămâie plus cojile de lămâie rase fin, sare de mare, mierea de albine. Odată ce amestecul devine omogen, se întinde pe toată suprafaţă afectată de celulita. 

Apoi, înfăşoară-te în folie alimentare, acoperă-te cu un prosop şi aşteaptă timp de 15 – 20 de minute să-şi facă efectul.

Citeşte şi: Slăbeşte până la 10 kg şi scapă de celulită cu acest amestec natural

2. Împachetări anticelulitice cu uleiuri esenţiale

Ingrediente:

- 10 picături de ulei esenţial – lavandă 

- 2 linguri de Aloe vera

- 200 gr. de argilă verde

Puteţi alege orice ulei esenţial, însă pentru acest tip de tratament cele mai bune rezultate le poţi obţine dacă foloseşti ulei de lavandă. Amestecă cele 3 ingrediente şi acoperă zonele afectate de celulita. 

Timp de acţionare: 10-15 minute.

3. Împachetări anticelulitice cu cafea

- ½ ceaşcă zat de cafea  

- 2 linguri de ulei de măsline 

- 1 linguriţă de extract de ceai verde 

Cafeina este cunoscută fi extrem de eficiente în tratarea celulitei. Prin urmare, se încălzeşte zaţul de cafea şi se amestecă cu ulei de măsline. Vei obţine un amestec lipicios care va rămâne pe piele.  

Se face un bandaj cu o folie de plastic în jurul zonelor cu celulita. Poţi să stai cât timp doreşti, după care faci un dus cu apă călduţă.

image

4. Împachetări anticelulitice cu argilă verde

Ingrediente:

- 2 ceşti de argilă verde 

- ½ ceaşcă sare de mare

- 4 linguri ulei de măsline

- 4 ceşti de apă filtrată

 La început, se amestecă bine apă cu sarea de mare până când această se dizolvă. Se adaugă argilă verde şi ulei de măsline şi se amestecă până când se formează o pastă omogenă. 

Cu această pastă acoperă corpul pe zonele pe care s-a dezvoltat celulita. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să acţioneze timp de 50 – 60 minute.

5.   Împachetări anticelulitice cu plante medicinale 

Ingrediente: 

- 2 căni de ulei de porumb  

- 4 linguriţe de cimbru uscat 

- 1 cană suc de grapefruit 

Plantele, cum este cimbrul, sunt eficiente pentru reducerea celulitei. Poţi încerca această reţeta pe baza de plante pentru a pierde cele câteva centimetri în plus.  

După ce ai amestecat bine cele 3 ingrediente, fă un masaj pe zonele cu celulita şi blochează căldură naturală a corpului prin acoperirea cu împachetări cu folie.  

Timp de acţionare: 15-20 minute.

Sursă: frunza-verde.ro