Seminţele despre care se spune că pot combate cancerul. Au beneficii miraculoase

1 84774 original jpg jpeg

Seminţele de dovleac se numără printre cele mai bune tipuri de seminţe indicate pentru consumul constat. Potrivit unui studiu spaniol, acestea sunt bogate în compuşi care distrug celulele canceroase şi îmbunătăţesc starea de spirit.

Seminţele de dovleac sunt o valoroasă sursă de vitamine şi minerale, atât de necesare unei stări bune de sănătate. Se pot consuma atât crude, cât şi prăjite sau coapte, ca gustare, presărate în salate sau adăugate în smoothie-uri.

Iată de ce ar fi bine să le incluzi în dieta ta: 

Combat celulele canceroase

Specialiştii le recomandă pentru consum, mai ales că acestea conţin compuşi ce combat celulele canceroase. Cercetătorii germani au ajuns la concluzia că femeile aflate la menopauză trebuie să consume în mod constant seminţe de dovleac pentru a-şi reduce cât mai mult riscul de a suferi de cancer la sân. Dacă sunt consumate sub formă de ulei, seminţele de dovleac luptă în mod eficient împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi,datorită fitochimicalelor şi antioxidanţilor din compoziţia lor. 

Alungă depresia

Seminţele de dovleac conţîn foarte mult l-triptofan, o substanţă care ajută organismul să aibă un somn bun, dar alungă şi depresia. Triptofanul este convertit în serotonină şi niacin, care dau o stare de bine. 

Previn osteoporoză

Datorită conţinutului mare de zinc, un consum regulat de seminţe de dovleac previne apariţia osteoporozei. De asemenea, ele reduc inflamatia în cazul artritelor fără a avea efectele secundare ale medicamentelor. 

Citeşte şi: Uleiul de in, beneficii uimitoare pentru organism. La ce ajută cel mai mult

Menţin inima sănătoasă

Consumul regulat de seminţe de dovleac ajută şi la menţinerea sănătăţii inimii. Acestea conţîn foarte mult magneziu, care ajută la crearea de ATP (adenozin trifosfat, moleculele energetice ale corpului), sinteză ARN şi ADN-ul, de pompare a inimii, formarea corectă a oaselor şi dinţilor, relaxarea vaselor de sânge şi o funcţie intestinală bună. 

Totodată, acest mineral scade tensiunea arterială şi previne infarctul sau atacul cerebral. 

Sursă bogată de Omega 3

Seminţele de dovleac sunt o sursă bogată de omega 3 pe baza de plante, (acid alfa-linolenic sau ĂLA). 

Citeşte şi: 5 decocturi şi infuzii care combat tulburările digestive

Menţin sănătatea prostatei

Specialiştii recomandă consumul de seminţe de dovleac în special bărbaţilor. Acestea ajută la menţinerea sănătăţii proastatei, datorită conţinutului mare de zinc.  Extractele de seminţe de dovleac şi uleiurile pot juca un rol în tratarea hiperplaziei benigne de prostată. 

Efecte antidiabetice

Studii recente realizate pe animale au demonstrat că seminţele de dovleac pot ajută la reglarea nivelului de insulină din organism şi prevenirea complicaţiilor diabetice. 

Ameliorează simptomele menopauzei

Uleiul seminţelor de dovleac este bogat în fitoestrogeni naturali, iar cercetările au arătat că acesta duce la o creştere mare a colesterolului bun, dar şi la scăderea tensiunii arteriale, prevenirea bufeurilor, a durerilor de cap sau a durerilor articulare. 

Ajută la bună funcţionare a ficatului

Amestecate cu seminţele de în, seminţele de dovleac ajută la bună funcţionare a ficatului. Acest amestec conţine grăsimi sănătoase, antioxidanţi, dar şi numeroase fibre.

Sursă: bzi.ro



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg