Seminţele de in stimulează arderea caloriilor

1 69069 original jpg jpeg

Nu trebuie să excluzi din dieta ta seminţele de in, deoarece sunt extrem de benefice pentru sănătate.

Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre,seminţele de in conţin polifenoli,un tip de antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi,şi acizi graşi Omega-3,cu rol important în reducerea colesterolului rău.

Totodată,studiile arată că seminţele de in au şi alte beneficii asupra organismulu:

-Previn apariţia cancerului de colon şi de prostată,întrucât seminţele de in conţin numeroşi antioxidanţi care luptă împotriva celulelor canceroase.

-Sunt un bun remediu împotriva constipaţiei,stimulează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor din organism,datorită conţinutului bogat în fibre. De asemenea,seminţele de in sunt recomandate pentru consum şi în cazul persoanelor care suferă de sindromul de colon iritabil  (SCI).

-Te ajută să slăbeşti,deoarece fibrele din compoziţia seminţelor de in limitează absorţia grăsimilor,iar acizii graşi Omega-3 stimulează arderea caloriilor şi reduc pofta de mâncare.

-Scad nivelul colesterolului rău şi numărul trigliceridelor,însă doar dacă sunt consumate în mod frecvent,pe o perioadă mai lungă de timp.

În plus,seminţele de in s-au dovedit eficiente în reducerea simptomelor sindromului menstrual şi a durerile de cap,cât şi în combaterea stării de oboseală,a insomniilor şi a stresului.