Senzaţie de arsură în talpa piciorului. Ce remedii să aplici

senzaţie de arsură în talpa piciorului jpeg

O senzaţie de arsură în talpa piciorului poate să apară în orice moment, indiferent de vârstă. Principalele cauze ale acestei neplăceri sunt deficienţa de vitamina B şi de calciu, diabetul, iar simptomele principale pot fi: roşeaţă, umflare, exfolierea pielii de la nivelul picioarelor, senzaţia de arsură. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă şi eşti în căutare de remedii naturale, iată câteva dintre cele mai eficiente!

Apa rece

Apa tratează această senzaţie de arsură în talpa piciorului, oferind un sentiment de calmare şi răcorire.

Ce trebuie să faci când ai o senzaţie de arsură în talpa piciorului?

Lasă să curgă în cadă apă rece, apoi înmoaie picioarele şi ţine-le acolo cel puţin 10 minute. Repetă procesul de 4-5 ori, în aceeaşi seară.

Oţet de cidru de mere

Acizii prezenţi în oţetul de cidru de mere echilibrează nivelul de pH din organism, care, la rândul său, calmează această senzaţie de arsură în talpa piciorului.

Ce trebuie să faci când ai senzaţie de arsură în talpa piciorului?

Pune într-un pahar de 250 de ml apă călduţă. Adaugă în ea 2 linguri de oţet de cidru de mere. Se bea imediat. Un alt remediu pe care-l poţi folosi pentru a combate o senzaţie de arsură în talpa piciorului este o baie la picioare cu apă caldă, 2 linguri de oţet de cidru de mere şi 2 linguri de sare de mare. Ţine tălpile în soluţia obţinută cel puţin 20 de minute.

Turmeric

Substanţele nutritive prezente în turmeric stimulează fluxul sangvin, iar proprietăţile antiinflamatoare au efect calmant asupra durerii şi senzaţiei de arsură.

Ce trebuie să faci dacă simţi o senzaţie de arsură în talpa piciorului?

Pune într-un pahar cu apă călduţă 2 linguri de turmeric  (pudră). Se bea imediat. Un alt remediu la fel de eficient este pasta de turmeric. Amestecă 100 de ml de apă călduţă cu trei linguri de pudră de turmeric. Aplică pasta obţinută pe zona în care simţi senzaţia de durere.

Sare mare

Sarea este sursă importantă de sulfat de magneziu, care are efect pozitiv dacă simţi o senzaţie de arsură în talpa piciorului.

Senzaţie de arsură în talpa piciorului - Ce trebuie să faci?

Pune o jumătate de cană de sare mare în apă fierbinte, pe care o laşi să curgă în cadă. Ţine apa în soluţia obţinută cel puţin 15 minute. Repetă tratmentul natural până când sanzaţia şi durerea dispar.

Ghimbir

Substanţele nutritive prezente în ghimbir stimulează circulaţia sângelui în organism.

Senzaţie de arsură în talpa piciorului - Ce trebuie să faci?

Bea zilnic câte o ceaşcă de ceai de ghimbir, călduţ, dimineaţa sau seara. Un alt remediu este pasta de uleiuri (de ghimbir, de nucă de cocos şi de măsline). Pune într-un vas câte o lingură din aceste trei tipuri de uleiuri şi amestecă-le. Masează tălpile prin mişcări circulare, punând presiune pe zona care te doare.

Credit foto: www.lifealth.com