Tinctura de flori de păducel menţine inima sănătoasă

1 53924 original jpg jpeg

Preparatele pe bază de flori de păducel sunt un adevărat panaceu pentru inimă. Descoperă în cele ce urmează cum le poţi prepara şi folosi pentru a-ţi menţine inima sănătoasă!

O linguriţă de tinctură administrată de 4-6 ori pe zi,timp de 6 luni (cu 2 săptămâni de pauză) ameliorează simptomele insuficienţei cardiace. Cu alte cuvinte,fluxul sanguin coronarian este îmbunătăţit,iar muşchiul inimii capătă o rezistenţă mai mare la efort,chiar dacă primeşte o cantitate mai mică de oxigen.

De asemenea,studiile arată,că administrarea tincturii din flori de păducel are un rol  important în prevenirea infarctului (în cazul în care persoana respectivă are risc crescut),iar în perioada de convalescenţă,grăbeşte revascularizarea miocardului şi măreşte capacitatea de relaxare a muşchiului cardiac.

Cura cu tinctură se recomandă pe o perioadă de 3 luni,urmată de 2 săptămâni de pauză,după care se reia.

Cum se prepară:Se pun într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori peste care se adaugă 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni,după care se filtrează. Tinctura rezultată se toarnă în sticluţe mici,închise la culoare. Se administreaza de patru ori pe zi,câte o linguriţă,diluată în apă.