Tratamente naturale împotriva tensiunii arteriale

1 73874 original jpg jpeg

1 din 3 persoane suferă de tensiune arterială. Pe lângă regimul alimentar şi tratamentul medicamentos prescris de medicul cardiolog îţi poţi stabiliza tensiunea cu ajutorul plantelor.

Viaţa cotidiană stresantă,diabetul şi sedentarismul te predispun la apariţia tensiunii arteriale. Netratată,aceasta poate duce la complicaţii precum atacul de cord,accidentul vascular cerebral,afecţiuni ale rinichilor şi pierderea vederii. Însă,farmacia naturii este generoasă în ceea ce priveşte medicamentele pentru scăderea tensiunii.

Busuiocul,un condiment benefic pentru sănătate

Se potriveşte unei game variate de preparate,având un gust puternic,care dă o aromă aparte bucatelor. În acelaşi timp însă,consumat în mod constant,scade tensiunea arterială. Pastele,supele şi salatele sunt doar câteva exemple de mâncăruri în care-l poţi adăuga.

Scorţişoara,bună nu doar la desert

Studiile au arătat că scade tensiunea arterială,în special în cazul persoanelor bolnave şi de diabet. Este ideală dimineaţa presărată peste cafea sau peste cerealele de la micul dejun,dar poate fi consumată şi în timpul cinei. Un praf de scorţioară oferă o aromă deosebită fripturii sau cartofilor la cuptor.

Citeşte şi:

Combate hipertensiunea în 5 paşi

Ceaiul scade hipertensiunea arterală

Usturoiul,cel mai bun medicament

Chiar dacă oferă preparatelor un gust nemaipomenit de bun,este în cele mai multe cazuri ocolit.  Însă,usturoiul este unul dintre cele mai puternice medicamente naturale pe care le-ai putea folosi. El scade tensiunea arterială şi relaxează vasele de sangvine,ceea ce face ca sângele să circule cu mai multă uşurinţă prin ele.  Cel mai potrivit este cel proaspăt,însă dacă gustul său este prea puternic îl poţi coace puţin în tigaie şi-şi va mai pierde din intesitate.