Ulei de nucă de cocos pentru dinţi, ca să ai o dantură albă

ulei de nucă de cocos pentru dinţi jpeg

Datorită proprietăţilor pe care le deţine, uleiul de nucă de cocos este ingredientul cosmetic la modă: de la hidratarea pielii până la albirea dinţilor. Iată cum să foloseşti ulei de nucă de cocos pentru dinţi.

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit ca pastă de dinţi pentru o dantură mai albă şi mai sănătoasă.

Produsul are o concentraţie mare de grăsimi saturate, care nu provoacă creşterea nivelului de colesterol rău. Dimpotrivă, organismul le metabolizează mai bine.

Unele dintre beneficiile generale ale uleiului de cocos includ:

-    Este un foarte bun demachiant; -    Acţionează ca un hidratant pe piele; -    Este folosit ca tratament împotriva vergeturilor; -    Previne şi estompează ridurile.

Ulei de nucă de cocos pentru dinţi - Beneficiile uleiului de nucă de cocos asupra sănătăţii orale:

Puţini oameni ştiu că uleiul de nucă de cocos este folosit ca substituent pentru pasta de dinţi din comerţ. Studiile recente au arătat că acest ulei luptă împotriva bacteriilor prezente pe placa care se formează pe dinţi, făcându-l un tratament eficient şi ieftin. Acest beneficiu se datorează cantităţii mari de acid lauric pe care-l conţine, care are proprietăţi antibacteriene şi antifungice.

Folosit în mod regulat în rutina de îngrijire orală, spălare sau clătire, acest ulei de nucă de cocos pentru dinţi oferă următoarele beneficii:

-    Combate respiraţia urât mirositoare;

-    Previne inflamarea gingiilor;

-    Albeşte dinţii;

-    Curăţă cavitatea bucală;

Pastă de dinţi preparată din ulei de nucă de cocos

Pentru a curăţă dinţii foarte bine, ar trebui să amesteci uleiul de nucă de cocos cu puţin bicarbonat de sodiu. Natura abrazivă a bicarbonatului curăţă dinţii şi îmbunătăţeşte culoarea.

Ulei de nucă de cocos pentru dinţi - Pentru prepararea pastei de dinţi, ai nevoie de:

-    2 linguri ulei de nucă de cocos

-    2 linguri bicarbonat de sodiu

-    ½ lingură ulei esenţial de mentă sau scorţişoară

Pune într-un uleiul de nucă de cocos, apoi dă-l la foc mic ca să se topească. Toarnă uleiul lichid într-un bol, adaugă bicarbonatul şi apoi amestecă. La final se adaugă şi jumătatea de lingură de ulei esenţial.

Toarnă pasta într-un recipient care se închide ermetic. Pasta din ulei de nucă de cocos pentru dinţi îţi va ajunge pentru trei zile, deoarece se foloseşte o cantitate mică. Spală-te pe dinţi dimineaţa şi seara. Nu uita că trebuie să clăteşti bine gura cu apă rece.

Alte sfaturi pentru păstrarea dinţilor albi şi sănătoşi:

-    Redu consumul de zahăr şi produse alimentare bogate în zahăr.

-    Stai departe de ţigări:

-     Periază dinţi cel puţin la 15 minute după ce ai terminat de mâncat.

-    Ai grijă ca alimentaţia zilnică să fie bogată în vitamine şi minerale. Sunt importante pentru păstrarea oaselor şi dinţilor sănătoşi.

-    Mergi regulat la dentist.