Uleiul de nucă de cocos stimulează metabolismul şi ajută la arderea caloriilor. Acesta,spre deosebire de majoritatea uleiurilor,conţine acizi graşi care au un efect benefic asupra organismului. Potrivit unui studiu recent,una-două linguri de astfel de grăsimi creşte nivelul de energie cu 5%.

 

Ce beneficii are

 

Dar,indiferent de beneficiile pentru sănătate,adăugarea de ulei de nucă de cocos în cafea,îi oferă acesteia un gust foarte bun,făcând-o cremoasă. Spre deosebire de adăugarea de lapte rece sau smântână ori frişcă,uleiul de nucă de cocos nu răceşte cafeaua şi nici nu diluează aroma. Totodată,îţi dă energia de care ai nevoie pentru a-ţi duce la îndeplinire toate sarcinile.

Ce să foloseşti în loc de frişcă

 

Ai nevoie de:

 

3/4 cană ulei de cocos (moale,nu topit)

1/2 cană miere   

1 linguriţă de scorţişoară pudră

1 linguriţă extract de vanilie

1 lingură pulbere cocao

Combină toate ingredientele într-un vas şi omogenizează-le bine. Păstrează conţinutul într-un borcan de sticlă cu capac.

 

Cum utilizezi uleiul de nucă de cocos în cafea

 

Prepară o ceaşcă de cafea,după care adaugă 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos. Pune o linguriţă din amestecul din borcan şi mixează 5 secunde.