Usturoiul reduce colesterolul

1 74472 original jpg jpeg

Din cele mai vechi timpuri, usturoiul luptă împotriva bolilor de inimă, scade tensiunea arterială şi combate răcelile. Şi acestea nu sunt singurele beneficii!

Cercetările moderne arată că usturoiul scade colesterolul şi protecţie împotriva accidentelor vasculare cerebrale sau în cazul bolilor de inimă.Acesta ajută şi în prevenirea formării cheagurilor de sânge,aşadar te vei bucura şi de o inimă sănătoasă. Consumând periodic usturoi îţi protejezi organismul împotriva infecţiilor.

Un studiu publicat recent a constatat că un supliment de usturoi luat în fiecare zi reduce riscul de a te trezi cu o răceală. În plus,recuperarea va fi mult mai rapidă în cazul celor care consumă usturoi,în mod regulat.  

În plus,usturoiul poate ajuta şi în lupta împotriva cancerului de stomac. Gândirea din spatele acestui fapt este că anumiţi compuşi de alicină conţinuţi de usturoi,previn modificările canceroase de la nivelul peretelui stomacului.

Atunci când găteşti,striveşte sau taie usturoiul mărunt,apoi lasă-l timp de 10 minute,pentru a permite alicinei „să-şi facă treaba”.

Adaugă usturoiul cu aproximativ cinci minute înainte de a da de pe foc mâncarea. În acest fel,usturoiul primeşte suficientă căldură pentru a converti alicina în compuşi activi.