4 factori de risc ai apariţiei celulitei

1 76795 original jpg jpeg

Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita încă din perioada adolescenţei. Aceasta se dezvoltă din mai multe cauze. Iată câteva dintre ele!

Celulita este o infecţie a pielii provocată de bacteriile staphylococcus sau streptococcus care care pătrund în piele prin răni deschise. Din fericire, celulita nu este contagioasă şi poate fi tratată în primă fază cu antibiotice. În caz contrar, se va răspândi şi pe alte părţi ale corpului şi va deveni o adevărată ameninţare de care femeile vor scăpa mai greu.

Sistem imunitar scăzut

Această problemă reprezintă un risc de a dezvolta celulită. De asemenea, bolile precum diabetul, hepatita, problemele de ficat pot fi o cauză a pătrunderii infecţiei sub piele. Administrarea de medicamente care conţin corticosteroid pot slăbi sistemul imunitar, făcând organismul mai vulnerabil în faţa bacteriilor.

Limfedema

Aceasta este o boală a vaselor limfatice care se caracterizează prin umflarea picioarelor, călcâielor, degetelor, dar şi al capului sau al gâtului. În aceste condiţii, pielea poate crăpa, iar infecţiile pătrund mai uşor.

Piciorul atletului

O infecţie micotică iritantă, piciorul atletului nu îi afectează doar pe sportivi, ci pe orice persoană. Ciuperca poate apărea când pielea de pe talpă intră în contact cu o suprafaţă umedă. Bacteria poate pătrunde prin rană şi ajunge în partea de sus a  picioarelor, ducând la apariţia celulitei.

Rănile

Bacteria are nevoie de o rană deschisă pentru a se instala sub piele şi poate fi vorba de o arsură sau de o simplă zgârietură.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg