5 lucruri pe care nu le ştii despre colesterol

1 73733 original jpg jpeg

Principala cauză a mortalităţii este afecţiunea cardiacă şi complicaţiile cauzate de aceasta. Şi, cel mai des uităm că ceea ce mâncăm nu este suficient pentru a menţine sub control nivelul colesterolului din organism. De aceea, este important să se afle mai multe despre el.

1. De unde provine cuvântul colesterol

Am auzit de foarte multe ori cuvântul ”colesterol”,dar,de fapt,nu ştim de unde provine. Iată ce trebuie să ştii:-Colesterolul este o grăsime contra-productivă,şi este indispensabilă pentru formarea celulelor corpului. În primul rând,este important să se ştie că colesterolul nu este rău decât atunci când este în exces.-Atunci când colesterol este în exces în organism,se depozitează pe peretele arterelor şi,ca urmare,devine periculos pentru sănătate.-Colesterolul este creat în ficatdar este luat şi din alimente,ceea ce înseamnă că trebuie ţinut un control asupra aportului de alimente mâncate atunci când nivelul de colesterol este deja mare.

Citeşte şi:Bea zilnic acest suc pentru a reduce nivelul colesterolului

2. Colesterol ”bun” şi colesterol ”rău”

Am auzit mai multe despre colesterul rău decât despre cel bun. Cheia constă în menţinerea unui echilibru între cele două şi mai ales să nu fie depăşită doza de 200 mg.

-Colesterolul bun este responsabil de colesterolul depozitat pe artere,şi care trebuie eliminat. Nu există niciun risc atâta timp cât colesterolul rău nu depăşeşte 200 mg/dl.

-

rău,pe de altă parte,are sarcina de-a transporta colesterolul de la ficat la alte organe. Dar atunci când se acumulează,există o problemă,pentru că nu-şi mai poate îndeplini funcţia.

3. Colesterolul şi partea sa genetică

Antecedentele familiale de hipercolesterolemie sunt o realitate care nu poate fi ignorată. Este vorba despre o boală care trece de la părinţi la copii şi poate provoca atacuri de cord la o vârstă foarte fragedă.

Citeşte şi:Remediul perfect pentru diabetici-Iată cum să-l prepari!

4. Sterolii din plante şi colesterolul

Unii oameni cred că dacă mănâncă alimente care conţin steroli,care sunt grăsimi vegetale ce se găsesc în toate alimentele bazate pe plante,vor remedia problema colesterolului mărit. Dar,pentru a obţine un echilibru între cele două tipuri de colesterol,trebuie consumate mai mult de 1,5 si 2,4 grame de steroli de plante în fiecare zi.

5. Uneori,mâncarea sănătoasă nu este suficientă

Creşterea aportului de fructe şi legume proaspete nu va fi suficientă dacă nu este redusă cantitatea de zahăr şi grăsimi saturate,mai ales dacă te confrunţi şi cu obezitatea. O alimentaţie sănătoasă trebuie însoţită de activităţi fizice,precum şi schimbarea unor obiceiuri nesănătoase.

Credit foto:steptohealth.com



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg