5 lucruri pe care ochii încearcă să ţi le spună despre sănătate

1 72637 original jpg jpeg

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Chiar dacă nimeni nu ştie cine a spus pentru prima dată această zicală, astăzi ştim că a avut mare dreptate. Ochii sunt cei care ne dezvăluie multe lucruri despre starea noastră de sănătate.

Iată ce încearcă ochiisă ne spună despre sănătate:Suferi des de urcior

Dacă ai avut măcar o dată urcior,ştii durerea şi iritaţie pe care le provoacă. Urciorul pe pleoapă apare ca urmare a unei glande sebacee blocate şi de obicei dispare în câteva zile,dar poate persista şi mai mult. În cazul în care un urciorul apare frecvent sau persistă pentru o lungă perioadă de timp,acesta poate fi un simptom al carcinomului glandei sebacee. Dacă observi că aceasta nu se vindecă sau apare în acelaşi loc,este timpul să vizitezi un medic.

Citeşte şi:Ştii care sunt beneficiile surprinzătoare ale mierii asupra ochilor?

Sprâcene rare

Există mai multe motive pentru care sprâncenele devin din ce în ce mai subţiri:îmbătrânirea,stresul şi deficienţele nutritive. Dar o altă cauză ar putea fi hipotiroidismul,când lipsesc din glandă hormonii tiroidieni . Aşadar,dacă sprâncele devin foarte subţiri,este recomandat să mergi la medic pentru a verifica starea glandei tiroide.

Ochi roşii

Foarte multe persoane petrec ore în şir în faţa calculatorului la locul de muncă iar acest lucru cauzează înroşirea ochilorsau vedere înceţoşată. Dacă şi tu te confrunţi cu acest simptom,vorbeşte cu medicul pentru a rezolva problema.

Citeşte şi:Remediu natural pentru ochii roşii

Ochi galbeni

Atât adulţii cât şi nou-născuţii se pot confrunta cu probleme ale funcţionării ficatului. Aşadar,dacă ai observat că partea albă a ochiului a devenit galbenă,mergi la medic. S-ar putea să suferi de icter.

 Tulburări ale vederii la diabetici  

Persoanele care suferă de diabet zaharat ar trebui să acorde o atenţie deosebită sănătăţii,ochii fiind cei mai importanţi în acest caz. O problemă cu care se pot confrunta este retinopatie diabetică,o stare cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din ţesutul retinei fotosensibile. Acesta poate fi motivul pentru care vedereaeste neclară. Trebuie discutat cu medicul chiar de la debutul simptomelor.

Sursă+credit foto:www.brightside.me