7 alimente care provoacă reflux gastroesofagian

1 80769 original jpg jpeg

Boala digestivă cronică numită reflux gastroesofagian provoacă o regurgitare acidă a alimentelor şi o senzaţie neplăcută de arsură. Există multe medicamente care ajută la menţinerea sub control a refluxului, dar este recomandat să eviţi următoarele produse alimentare dacă te confrunţi cu el sau ai simptome asemănătoare.

Carne

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, trecerea la o dietă vegetariană te poate ajuta să uiţi de boală o perioadă mai lungă. Conţinutul ridicat de grăsimi din carne, cum este carnea de porc, de miel sau de vită, declanşează producţia de acid şi durează mai mult să treacă prin stomac în timpul procesului de digestie. Dacă nu poţi renunţa definitiv la carne, rezumă-te numai la o porţie pe săptămână. Contează foarte mult şi cum este preparată.

Alimente prăjite

La fel ca şi carnea, mâncărurile prăjite, inclusiv cartofii, sporesc riscul de reflux gastroesofagian datorită conţinutului ridicat de grăsimi. Chiar dacă prăjeşti peşte sau carne cu ulei de măsline, nu scade probabilitatea arsurilor la stomac. Prepararea lor prin fierberea sau la cuptor sunt opţiuni mai bune.

Cafea

Ei bine, este dificil să recunoşti şi să accepţi, dar cafeaua este duşmanul tău dacă te confrunţi des cu arsuri gastrice sau suferi de reflux gastroesofagian. Cafeaua şi alte băuturi care conţin cofeină sunt factorii principali care declanşează producţia mult prea mare de acid în stomac. Recomandat este să treci pe ceaiuri naturale.

Produse lactate cu conţinut ridicat de grăsimi

Îngheţata, iaurtul, untul, laptele, brânza şi orice alt tip de produs lactat cu conţinut ridicat de grăsimi se numără printre principalii indicatori ai arsurilor la stomac. Produsele lactate cu conţinut scăzut de grăsimi s-ar putea să pară ca opţiuni mai bune, dar pot, de asemenea, să agraveze simptomele unei boli de reflux gastroesofagian. Mai mult, recomandate sunt şi variantele vegane.

Alcoolul

Vinul, lichiorul şi berea sunt considerate principalele declanşatoare a producţiei de acid gastric, dar orice tip de băutură este de vină dacă simţi arsuri.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase conţin ingrediente acide care pot provoca arsuri la stomac. În plus, bulele se extind în interiorul stomacului, stimulând un răspuns la reflux. Consumă-le mai des, dacă nu poţi renunţa de tot la băuturile cu acid.

Ciocolată

Se pare că ciocolata poate agrava simptomele refluxului gastroesofagian. Teobromină şi cofeina sunt principalele stimulente găsite în ciocolată. Cacao a fost, de asemenea, considerată ingredientul care provoacă o creştere a cantităţii de acid gastric

Când arsurile gastrice îţi provoacă probleme şi te împiedică să te bucuri de viaţă, atunci este timpul să te uiţi peste alimentaţia din fiecare zi şi să renunţi la produsele care-ţi fac rău.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg