A fost creat primul "mini-stomac" uman 3D!

1 60021 original jpg jpeg

Primul ţesut stomacal uman funcţional în format 3D a fost creat într-un laborator de către oamenii de ştiinţă de la Cincinnati Childrens Hospital Medical Center folosind celule stem pluripotente

Acest tip de celule umane care se pot transforma în orice tip de celulă din organism au format o versiune în miniatură a stomacului.

În colaborare cu cercetătorii de la Colegiul de Medicină de la Universitatea din Cincinnati,ei au folosit mini-stomacuri generate în laborator (numite organoide gastrice),pentru a studia infectarea cu bacteria Helicobacter pylori,cauza majoră a ulcerului peptic şi a cancerului de stomac.

Cheia pentru creşterea organoidelor gastrice umane a fost de a identifica etapele implicate în formarea normală a stomacului în timpul dezvoltării embrionare. În decursul unei luni,aceste etape au condus la formarea de organoide gastrice umane 3D care aveau aproximativ 3mm diametru.

Cercetătorii au afirmat că sunt impresionaţi de cât de rapid infectează bacteria Helicobacter pylori ţesutul epitelial al stomacului. În 24 de ore,bacteriile au declanşat modificări biochimice ale acestui organ.

Organoidele gastrice umane imită fidel stadiile incipiente ale bolii gastrice provocate de bacterii,inclusiv activarea unei gene canceroase numită c-Met şi răspândirea rapidă a infecţiei în ţesuturile epiteliale,au mai spus oamenii de ştiinţă.

Această primă generare moleculară din istoria medicinei,de organoide gastrice umane 3D,creează noi oportunităţi pentru descoperirea de medicamente,modelarea stadiilor incipiente ale cancerului de stomac şi pentru studierea unora dintre bazele obezităţii asociate diabetului.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg