Acest tip de ulei esenţial combate cancerul!

celule cancer shutterstock 78052687 0 jpeg

Originar din Marea Mediterană, uleiul esenţial de cimbru, amestecat cu cel de măsline, era folosit de greci, la gătit. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătăţii, acesta distruge celulele cancerului pulmonar, ovarian şi oral.

Uleiul esenţial de cimbru conţine între 20-54% timol,un antiseptic puternic,care face parte din clasa de compuşi cunoscuţi sub numele de biocide. Acestea pot distruge celulele canceroase. Când uleiul de cimbru este utilizat alături de alte produse biocide,precum carvacrolul,care se găseşte în uleiul de oregano,acesta îşi măreşe capacitatea antimicrobiană.

Ţine la distanţă cancerul pulmonar

Oamenii de ştiinţă au descoperit că uleiul de cimbru distruge până la 97% din celulele cancerului pulmonar. Oamenii de ştiinţă spun că uleiul de cimbru amestecat cu cel de măsline măreşte capacitatea Hidroxitirozolului,cel mai puternic compus anticancer care se găseşte în uleiul de măsline.

Ideal în tratamentul cancerului de sân

Uleiul esenţial de cimbru a fost utilizat în medicina ayurvedică şi medicina tradiţională,datorită proprietăţilor antioxidante,antibacteriene şi antifungice. Cercetătorii de la Universitatea Celal Bayar din Turcia au realziat un studiu pentru a afla ce efect are uleiul de cimbru sălbatic asupra celulelor cancerului la sân. Aceştia au analizat celulele moarte şi modificările epigenetice care au avut loc în celulele canceroase. Epigenetica este procesul prin care anumite gene din ADN sunt activate sau dezactivate în funcţie de experienţă. Cercetătorii au declarat în revista „Nutriţie şi cancer“ că uleiul de cimbru sălbatic distruge celulele cancerului de sân. Mai mult decât atât,aceştia au ajuns la concluzia că uleiul de cimbru sălbatic poate fi un candidat promiţător în dezvoltarea de noi medicamente terapeutice pentru tratamentul cancerului la sân.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg