Adevărat sau fals: mituri despre cancer

1 68896 original jpg jpeg

Una dintre cele mai crunte afecţiuni este cancerul. Despre această boală se găsesc numeroase informaţii atât în cărţi, ziare ori pe internet. Medicii avertizează că multe dintre acestea nu sunt însă adevărate.

Mit:Cancerul este o boală a oamenilor moderni

Specialiştii spun că această maladie nu este o boală a omului din societatea occidentală,ci aceasta există de mult mai mult timp. Cancerul a fost descris cu mii de ani în urmă de medici egipteni şi greci,iar cercetătorii au descoperit semne ale acestei afecţiuni într-un schelet uman,vechi de 3.000 de ani.

Oamenii de ştiinţă spun că stilul de viaţă,dieta şi poluarea aerului au un impact enorm asupra riscului de a ne îmbolnăvi de cancer. Dar,există cazuri în care cancerul este cauzat de virusuri şi bacterii.

Mit:Dietele „acide“ cauzează cancer

Unele mituri despre cancer sunt surprinzător de persistente. Un astfel de mit spune că dietele„acide“ pot creşte riscul apariţiei cancerului. Specialiştii propun creşterea consumul de alimente „alcaline“,cum sunt legumele şi fructele.

Mit:Zahărul hrăneşte celulele canceroase

Există ideea greşită că celulele canceroase se hrănesc cu zahăr şi că acesta ar trebui complet scos din dietă. Termenul zahăr nu se limitează doar la produsul alb cu care-ţi îndulceşti ceaiul,ci acesta cuprinde o serie de molecule,inclusiv zaharuri simple care se găsesc în plante,glucoză şi fructoză. Toate zaharurile sunt glucide,cunoscute sub numele de carbohidraţi-molecule realizate din carbon,hidrogen şi oxigen.

Carbohidraţii eliberează în sistemul nostru digestiv glucoză şi fructoză. Acestea sunt absorbite în sânge,pentru a furniza energia de care avem nevoie pentru a supravieţui.

Toate celulele noastre,canceroase sau nu,utilizează glucoza pentru obţinerea de energie. Deoarece celulele canceroase cresc foarte rapid în comparaţie cu celulele sănătoase,acestea au o necesitate ridicată pentru glucoză.

Dar chiar şi aşa,asta nu înseamnă că zahăruldin prăjituri,dulciuri şi alte produse zaharoase hrănesc în mod specific celulele canceroase,spre deosebire de orice alt tip de glucide,întrucât oraganismul nu alege pe care dintre aceste celule să le hrănească.

Mit:Tratamentul împotriva cancerului face mai mult rău decât bine

Specialiştii spun că tratamentele indicate în tratarea acestei maladii,fie că este vorba de chimioterapie,radioterapie ori operaţie,au efecte adverse asupra organismului. La urma urmei,aceste tratamente au fost create pentru a ucide celulele canceroase,existând şanse foarte mari ca şi celulele sănătoase să fie afectate.

Câteodată,tratamentele nu au rezultatele dorite. Operaţia se numără printre tratamentele cu cele mai mari şanse de reuşită. Chiar şi radioterapia tratează oamenii bolnavi de această boală,mai bine decât o fac medicamentele. În ciuda acesui lucru,chimioterapia şi medicamentele administrate pacienţilor bolnavi de cancer joacă un rol important în tratarea acestei afecţiuni. În unele cazuri,ajută la tratarea pacienţilor,iar în altele,măresc timpul de supravieţuire.  



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg