Adevărul din spatele miturilor despre cancerul de sân

1 70634 original jpg jpeg

Statisticile în ceea ce priveşte incidenţa cancerului de sân în rândul femeilor sunt îngrijorătoare. În lume, o dată la 3 minute, o femeie este diagnosticată cu această maladie.

A venit timpul să afli adevărul despre cauzele apariţiei acestui tip de cancer.

Apare doar la femeile în vârstă

Acest mit este cât se poate de fals. Într-adevăr,cele mai multe cazuri de cancer de sân apar la femeile cu vârsta peste 40 de ani,dar 25% dintre cazuri se înregistrează şi la femeile sub această vârstă. Din acest motiv,este bine să-ţi verifici sănătatea sânilor atât singură acasă,cât şi la medicul specialist.

Dacă nu ai cazuri în familie,nu vei avea nici tu

Statisticile vin să infirme această teorie,deoarece aproximativ 90% dintre cazurile de cancer apar la femeile care nu au mai avut rude afectate de această boală.  Este recomandat ca după vârsta de 40 de ani să-ţi faci anual câte o mamografie,iar până la această vârstă poţi apela la ecografii sau la autoexaminare.

Un nodul nu indică neapărat cancerul

Doar o mică parte dintre nodulii identificaţi sunt de natură canceroasă. Ceilalţi sunt beningni,adică nu sunt compuşi din celule canceroase. Însă dacă observi că forma sânilor s-a schimbat şi te confrunţi cu simptome îngrijorătoare este bine să te prezinţi cât mai curând la doctor.

Mărimea sânilor influenţează apariţia cancerului

Acest mit este cât se poate de fals. Formarea nodulilor canceroşi nu este influenţată de cupa pe care o ai la sutien.

Citeşte şi:

Metode de prevenţie a cancerului mamar

Sucuri care te feresc de cancer