Află ce îndulcitor declanşează cancerul!

indulcitor jpeg

Obişnuim să consumăm din ce în ce mai multe produse îndulcite. Fie pentru a ne potoli pofta de dulce, fie pentru că nu ştim în ce alimente se găsesc îndulcitori. Pe lângă faptul că aceştia favorizează îngrăşarea, contribuie la dezvoltarea multor afecţiuni.

Nu numai că zahărul este sursa principală a excesului de calorii,dar studii recente au arătat că celulele canceroase absorb siropul de porumb bogat în fructoză,motiv pentru care este bine să-l eviţi. Cercetătorii de la Universitatea din California,Los Angeles au descoperit că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza şi reproduce,favorizând apariţia cancerului pancreatic,una dintre cele mai mortale forme ale bolii.

Citeşte şi:

Îndulcitorii naturali care bat zahărul

Băuturile cu îndulcitori cresc riscul de depresie

Americanii,spre deosebire de oamenii din alte ţări industrializate,consumă o cantitate incredibilă de fructoză,în special sirop de porumb bogat în fructoză,care este un amestec de fructoză şi glucoză şi este utilizat în principal în băuturi răcoritoare,pâine şi numeroase alimente procesate.

Ce este siropul glucoză-fructoză

Te-ai gândit să mănânci doar o bomboană cu ciocolată,dar ai ajuns să consumi toată cutia? Motivul nu este lipsa de auto-disciplină,ci mai degrabă e din vina zahărului,care se găseşte în multe produse de pe piaţă. Acest zahăr poartă numele de sirop de glucoză-fructoză.

Acesta este un tip de sirop de porumb produs în aşa fel încât glucoza să fie transformată în fructoză,cu ajutorul enzimelor,pentru a obţine gustul dulce dorit.

Producătorii folosesc adesea sirop de glucoză-fructoză,pentru că este mult mai ieftin decât zahărul. În plus,extinde termenul de valabilitate ale produselor. Siropul de glucoză-fructoză este utilizat pe scară largă ca un substitut al zahărului în multe bauturi răcoritoare,sucuri,iaurt,cereale,produse de patiserie şi supe la plic.

Îndulcitorii hrănesc celulele canceroase

Specialiştii spun că prea mult zahăr de orice fel nu doar că-ţi măresc talia,dar creşte riscul de a te îmbolnăvi de boli de inima şi accident vascular cerebral. În plus,cercetătorii spun că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza şi reproduce. Prin urmare,se dezvoltă cancerul pancreatic.

În plus,siropul de porumb bogat în fructoză determină organismul să producă acid uric în exces,care agravează guta,potrivit unui studiu publicat în martie 2012,în revista „Nutriţie“. Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord spun că un consum de alimente bogate în fructoză poate agrava boala de ficat gras.



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg