Află ce spune aspectul unghiilor despre sănătate

fat injection to hands jpeg

De multe ori considerăm că unghiile sunt doar o parte din aspectul nostru fizic. Cu toate acestea, ele sunt cele care ne pot spune dacă este ceva în neregulă cu starea noastră de sănătate.

În cazul în care unghiile sunt fragile,atunci acest lucru,împreună cu alte caracteristici,pot fi semnele care ne spun că ceva se întâmplă cu corpul. Poate că lipseşte o anumită vitamină sau suferim de anemie şi nici măcar nu ne-am dat seama.

Iată ce spun unghiile despre starea de sănătate:Unghii uscate şi fragile

-Probleme cu glanda tiroidă

-Anemie

-Infecţie fungică

În cazul în care unghiile au devenit extrem de uscate şi fragile,peste noapte,acest lucru se poate datora unor probleme precum anemie sau tiroidă. Din păcate,uleiul de cuticule nu va ajuta la rezolvarea acestei probleme. Pentru a identifica cauza ar trebui verificat nivelul hormonilor şi să te asiguri că tiroida este sub control.

Citeşte şi:Ţi se rup unghiile? 5 cauze posibile

Mai mult decât atât,ar trebui avut în vedere faptul că această problemă nu este legată de greutate. Există o falsă credinţă care spune că numai persoanele supraponderale au probleme cu tiroida sau că doar cele subponderale sunt predispunse la anemie.

Adevărul este că aceste condiţii nu merg întotdeauna mână în mână. În plus,reţine că infecţiile fungice pot duce la unghii uscate şi fragile.

Unghiile care şi-au schimbat culoarea

-Infecţie fungică

-Diabet

-Probleme cu ficatul,rinichii,inima sau plămânii

sănătoase trebuie să fie roz,cu semilune albe la baza rădăcinei unghiei.

Unghii crăpate

Dacă se stă foarte mult timp cu mâinile în apă,unghiile vor fluctua în mod constant între a fi hidratate şi deshidratate. De-a lungul timpului,acest lucru poate provoca crăparea sau exfolierea unghiilor.

-Acid folic

-Vitamina C

-Proteine

Citeşte şi:Ce spun unghiile galbene despre sănătatea ta

Dacă este observat oricare dintre aceste simptome,trebuie crescut aportul de vitamina C. Acest lucru poate fi făcut prin consumul de fructe precum portocale sau grepfrut cel puţin o dată pe zi. Mango este bogat în acid folic,astfel încât ar trebui,de asemenea,adăugat în lista de alimente dacă suferi de deficit de vitamina C.

 Unghii anormal de groase  

În cazul în care unghiile nu sunt decolorate şi arată puternice şi sănătoase,să ai unghiile mai groase nu ar trebui să fie o problemă. În schimb,dacă au devenit peste noapte prea groase,dar nu a fost făcut niciun tratament pentru a le întări,s-ar putea să te confrunţi cu o afecţiune pulmonară.

Sau,dacă iei medicamente şi unghiile devin brusc mai groase,atunci ar trebui să discuţi cu medicul. Acest lucru poate indica că suferi de o reacţie alergică.