Află ce spune pielea despre sănătatea ta!

1 76653 original jpg jpeg

Pielea este cea mai vizibilă parte a corpului care ne anunţă că starea noastră de sănătate nu este tocmai bună. Majoritatea simptomelor care apar pe tegument sunt legate de alimentaţia nesănătoasă, alergii sau lipsa odihnei.

Dar dacă aceste semne nu existau înainte, ar trebui să acorzi atenţie schimbărilor care au loc la nivelul pielii. Acestea ar putea indica o problemă de sănătate. Prin urmare, este important să le identifici şi să mergi la un medic specialist, mai ales dacă ele se agravează de la o zi la alta.

Află în cele ce urmează ce spune pielea despre sănătatea ta:

Mici pete galbene pe pleoape

Acestea sunt leziuni pe bază de colesterol numite depozite de grăsimi. Ele indică un risc mare de boli de inimă. Riscul ca o persoană cu astfel de leziuni să sufere în următorii ani de atac de cord este de aproximativ 50%.

Asimetrie facială

Acesta este unul dintre primele simptome ale accidentului vascular cerebral. S-ar putea să simţi că o parte a feţei s-a modificat. Atunci nu mai poţi zâmbi sau vorbi la fel de bine. În acest caz, este nevoie de asistenţă medicală imediat.

Piele şi buze uscate

Acesta este principalul simptom al deshidratării. În plus, poate indica o problemă mai gravă de sănătate, cum ar fi cea care afectează glandele sudoripare, hipotiroidism sau diabet.

Modificări de culoare

Paliditatea indică clar anemie, în timp ce pielea galbenă ar putea indica o boală hepatică. Iar tegumentul care are o tentă albastruie pe buze sau pe unghii ascunde o afeciune de inimă sau plămâni. Acestea sunt principalele simptome ale bolilor hepatice vizibile pe faţă.

Păr facial excesiv

Părul facial excesiv indică un dezechilibru hormonal. De asemenea, poate fi simptomul sindromului ovarian polichistic.

Erupţii cutanate

Anumite probleme digestive pot fi vizibile pe faţă. Roşeaţa, mâncărimea şi umflarea ar putea indica boala celiacă, o boală autoimună în care organismul reacţionează la gluten. În schimb, o erupţie în formă de fluture pe pomeţi şi puntea nasului poate ascunde lupus.

Ochi umflaţi

Cearcănele şi pungile de sub ochi ar putea fi simptome ale bolii cronice care dilată vasele de sânge.