Află cum te poate îmbolnăvi sărutul

1 75832 original jpg jpeg

Sărutul, una dintre cele mai întâlnite forme de a-ţi manifesta afecţiunea, poate fi destul de periculos. În timpul unui sărut de 10 secunde se pot transfera 80 de milioane de bacterii de la un partener la altul. Chiar dacă rezistenţa la microorganisme poate creşte, prin intermediul salivei se pot transfera multe boli. Iată care sunt acestea!

Mononucleoză

Această boală, răspândită prin intermediul salivei mai este numită şi „boala sărutului‟. Simptomele, foarte asemănătoare cu cele pe care le ai atunci când ai răcit, ai febră, eşti obosită sau ai amigdalele inflamate, pot dura chiar şi 3 luni. Persoanele între 15 şi 30 de ani sunt cele mai predispuse riscului de a intra în contact cu acest microb. Nu există un tratament, singurele soluţii fiind odihna, hidratarea şi administrarea analgezicelor, dacă este nevoie.

Citomegalovirus

Este un tip de herpes care se răspândeşte prin salivă, dar şi prin sânge, urină, laptele mamar şi lichid seminal. Precum celelalte tipuri de herpes, va rămâne în corp, dar dacă starea ta de sănătate este bună, va fi inactiv, altfel îţi poate afecta serios sistemul imunitar.

Boli ale gingiei

Bacteriile care sunt prezente în permanenţă în interiorul gurii, pot cauza apariţia tartrului. Periajul şi curăţarea dinţilor cu ajutorul aţei dentare te pot ajuta să previi apariţia lui. În schimb, dacă curăţarea se face superficial, tartrul va apărea sub gingii, ducând la boli ale acesteia, precum paradontoza sau gingivita. Deşi bolile gingiei nu se pot transmite între parteneri, microbul poate, de aceea, cea mai bună formă de prevenţie este igiena orală realizată corect, zilnic.

Meningita

Multe tipuri de virusuri pot cauza menigita virală, destul de gravă, dar nu la fel precum cea bacterială. Acest tip de boală se poate răspândi cu uşurinţă prin intermediul secreţiilor respiratorii. Simptomele pot include: febră, dureri de cap, gât înţepenit, stări de vomă, ameţeală.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg