Ai dureri cronice? Nu consuma aceste alimente!

1 61612 original jpg jpeg

Durerea cronică este o problemă omniprezentă, iar fibromialgia este o formă foarte comună. Aceasta este o afecţiune cronică a cărei simptome includ dureri musculare, oboseală, depresie şi tulburări de somn.

Anumite substanţe chimice nocive din alimentele pe care le mâncăm poate declanşa eliberarea de neurotransmiţători care sporesc durerea cronică.

Limitează consumul de zahăr

Nivelurile ridicate de insulină pot agrava durerea şi inflamaţia. Prin urmare,limitează consumul de zaharuri. Atunci când ţi-e poftă de ceva dulce optează pentru fructe întregi proaspete şi delicioase. Îndulcitorii artificiali,cum sunt aspartamul,sorbitolul,xilitolul,conţin compuşi care pot creşte sensibilitatea la durere şi pot declanşa sindromul de intestin iritabil. Pentru a evita zaharurile ascunse,fă-ţi propriile sosuri şi mănâncă alimente integrale.

Citeşte şi:

Riscurile dietelor sărace în carbohidraţi

Îndulcitorii naturali care bat zahărul

Evită cafeina

Durerea cronică şi fibromialgia sunt adesea legate de somnul insuficient şi oboseală. Cei mai multi pacienţi sunt tentaţi să bea mai multă cafea pentru a fi energici a doua zi. La prima vedere cafeaua poate părea că funcţionează,dar poate face mult rău pe termen lung.

Nu mânca produsele lactate

Produsele lactate şi alte produse de origine animală conţin un tip special de proteină care poate favoriza apariţia artritei şi a fibromialgiei. Proteina Thi irită ţesutul din jurul articulaţiilor şi poate agrava durerea. Multe boli cronice s-au tratat în urma adoptării unui regim pe bază de fructe şi legume proaspete.

Redu consumul de carbohidraţi rafinaţi

Carbohidraţii,la fel ca şi zaharurilor,cresc nivelul de insulină şi pot agrava durerile cronice. Prin urmare,optează pentru o dietă săracă în carbohidraţi şi cu un conţinut scăzut de zahăr.

Alcool şi tutun

Aceste vicii pot duce la tot felul de boli,inclusiv unele care afectează articulaţiile. Fumatorii au un risc mai mare de a dezvolta artrită reumatoidă,în timp ce persoanele care beau alcool în fiecare zi riscă să se îmbolnăvească de gută.

Fereşte-te de aditivii alimentari

Aditivii alimentari,cum sunt glutamatul monosodic (MSG) cauzează multe probleme pentru pacienţii cu durere cronică,pentru că aceştia amplifică durerea. MSG este un aditiv alimentar adăugat adesea  în produsele alimentare de tip fast-food şi în cele pre-ambalate pentru a le îmbunătăţi gustul.