Ai probleme cu tiroida? Iată ce să faci!

1 70691 original jpg jpeg

Dacă ai observant că eşti foarte obosită, depresivă, că ai luat în greutate, că uiţi anumite lucruri şi că-ţi cade părul, iar unghiile ţi se rup uşor, este posibil să suferi de hipotiroidism.

Tiroida este o glandă în formă de fluture care se află în zona gâtului,puţin mai jos de  mărul lui Adam şi care controlează metabolismul.

Iată ce te ajută să nu accentuezi problemele cu tiroida!

Nu mai consuma produse cu gluten

Cele mai comune alergii şi intoleranţe alimentare sunt la grâu şi la produsele lactate,din cauza proteinelor hibridizate de gluten şi cazeină A1. Aceste proteine pot provoca inflamaţii ale tiroidei afectând funcţia sa.

Nu mai bea apă din sticle din plastic

Bisfenol A sau BPA este un compus organic utilizat la fabricarea multor bunuri de consum,cum sunt sticlele de plastic. În urma mai multor studii s-a descoperit că acesta poate perturba sistemul endocrin şi că poate face rău tiroidei. De aceea,specialiştii insistă să se bea apă doar din recipient din sticlă.

Elimină toxinele din organism

Specialiştii recomandă consumul unui amestec din lapte,turmeric şi coriandru pentru a scăpa de toxinele nocive organism.

Mănâncă alimente bogate în seleniu

Asigură-te că ai inclus în dietă produse care au mult seleniu. Printre acestea se numără alunele braziliene,somonul,seminţele de floarea-soarelui,carnea de vită,ceapa şi ciupercile.

Renunţă la carbohidraţi

Este bine să reduci din aportul de zaharuri şi cereale şi să le înlocuieşti cu grăsimi sănătoase. Specialiştii spun că cele mai multe femei consumă mult prea mulţi carbohidraţi care cresc nivelul estrogenului,acest lucru afectând tiroida. În schimb,poţi să consumi ulei de cocos,lapte de cocos,avocado,carne de vită,somon,seminţe de chia şi seminţe de cânepă.

Mănâncă cât mai multe proteine

Proteinele ajută la normalizarea funcţiei tiroidiene. Astfel,regimul tău alimentar trebuie să includă nuci,unt de arahide,quinoa,carne,ouă,peşte şi leguminoase.