Alimente care îţi pot da dureri de cap
Suferi de dureri de cap sau migrene? Lăsând la o parte motivele evidente, cum sunt sinuzita, stresul şi tensiunea psihică, puţini oamenii ştiu că dieta lor ar putea fi vinovată de apariţia acestor probleme de sănătate.
Există câteva alimente pe care ar trebui să le eviţi,pentru ca durerile de cap să nu-ţi mai dea bătăi de cap. Iată care sunt acestea!
Tiramina,unul dintre vinovaţi
Tiramina este un aminoacid care declanşează dureri de cap prin reducerea nivelului de serotonină din creier şi care afectează dilatarea vaselor de sânge. De aceea,este bine să eviţi alimentele care conţin tiramină,cum sunt vinul roşu,brânzeturile,băuturile alcoolice,ciocolata,precum şi anumite tipuri de carne procesată.
Ciocolata
Poate declanşa apriţia unei migrene,deoarece conţine puţină tiramină. Specialiştii spun că oamenii care adoptă o dietă bogată în grăsimi se confruntă deseori cu dureri de cap.
Cafeaua
Întreruperea bruscă a consumului de cafea poate declanşa dureri de cap. Dr. Nupur Krishnan,nutriţionist spune că „această băutură dă dependenţă şi îmbunătăţeşte temporar vigilenţa mentală şi concentrarea. Retragerea bruscă poate cauza deseori dureri de cap,iritabilitate şi alte simptome care variază în severitate de la o persoană la alta. De exemplu,la persoanele care sunt sensibile la cafeină se pot declanşa migrene“.
Zahărul
Conţine patru calorii per gram. Zahărul este mai bun şi mai sănătos decât îndulcitorii artificiali. Specialiştii spun că un procent foarte mic de persoane care suferă de intoleranţă la îndulcitori suferă de dureri de cap. Unul dintre cei mai comuni îndulcitori care cauzează dureri de cap este aspartamul,cunoscut şi sub denumirea de E 951.