Alimente care provoacă arsuri la stomac

1 77512 original jpg jpeg

Arsurile la stomac sunt cauzate de cantitatea mult prea mare de acid din stomac sau de alte tulburări digestive. Pe lângă alimentaţie, care este principala cauză a arsurilor la stomac, vinovaţi mai sunt stresul şi stilul de viaţă dezorganizat.

Ştiai că există câteva alimente care provoacă arsurile la stomac? Chiar dacă nu este o boală gravă, este bine să ştii care sunt produsele care le provoacă, astfel încât să le previi.

Ciocolata

Ciocolata este consumată de toată lumea datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi. Cu toate acestea, mâncată în exces poate declanşa refluxul acid din cauza conţinutului ridicat de grăsimi şi stimulenţi. Aceşti stimulenţi includ cofeina şi teobromină, care este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao, de cafea şi în frunzele de ceai. Ambele sunt legate de o creştere a cantităţii de  acid produsă de sistemul digestiv.

Condimentele picante

Aceste condimente dau un gust diferit felurilor de mâncare. În plus, unele dintre ele chiar au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. Problema apare atunci când ei devin agresivi faţă de sistemul imunitar, mai ales atunci când sunt combinate cu alte alimente acide. 

Cafeaua

Pentru un număr mare de persoane, cafeaua este o parte din viaţa lor de zi cu zi. Puterea sa energetică împreună cu antioxidanţii o fac o opţiune excelentă pentru începerea unei zile de lucru lungi. Cu toate acestea, deoarece aceasta este una dintre principalele surse de cofeină, persoanele care suferă de arsuri la stomac ar trebui să o evite. Această substanţă stimulatoare slăbeşte supapele care menţin acizii stomacului în stomac.

Cartofii prăjiţi

Cartofii prăjiţi şi alte alimente prăjite sunt principalul duşman al unui număr mare de procese digestive şi metabolice din cauza cantităţii mare de grăsimi pe care o conţin. În plus, ele sunt cele care cresc producţia de acizi şi prezenţa toxinelor. Consumul lor excesiv joacă un rol în lipsa controlului asupra proceselor inflamatorii din corpul nostru. Ca urmare, toate produsele prăjite pun presiunea asupra stomacului şi a arsurilor la stomac.

Băuturile carbogazoase

Toate băuturile acide cauzează o serie de reacţii negative în organism, contribuind sub diferite forme la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate. În plus, majoritatea băuturilor carbogazoase conţin cofeină, care are acelaşi efect ca şi cafeaua. Cel care are de suferit în urma consumului este stomacul, care va produce o cantitate mai mare de acid, ceea ce creează disconfort.

Credit foto: www.steptohealth.com



Recente

Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png
fa ete dentare vs albire cat costa i ce op iuni ai jpg
asigurare pentru copii2488907223 jpg
Tocanita de vitel cu bere  Sursa foto shutterstock 512243932 jpg
shutterstock 2264813703 jpg
Cornulete cu rahat  Sursa foto shutterstock 1725228796 jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
Mic dejun mai sanatos si gustos  Nutritionist si health coach Oana Valah  Sursa foto Bogdan Grigore jpeg
shutterstock 1830836342 jpg
shutterstock 526002256 jpg
Tocanita de pui cu legume  Sursa foto shutterstock 290756813 jpg
Baterie mentala descarcata Atentie la obiceiurile toxice  Sursa foto shutterstock 2314460303 jpg
clickpentrufemei ro (16) jpg
clickpentrufemei ro (15) JPG
shutterstock 2142267433 jpg
Chec cu cafea, ciocolata si rahat turcesc de menta  Sursa foto shutterstock 2290491471 jpg
Aliatul in reducerea glicemiei  Sursa foto shutterstock 1278347215 jpg
Tocanita de ficatei  Sursa foto shutterstock 1104285998 jpg