Alimentele care ajută la curăţarea arterelor

1 69118 original jpg jpeg

Roşiile, în afară că sunt bogate în vitamina C, conţin licopen, care nu permite colesterolului să se depună pe artere. Descoperă şi alte alimente bune pentru sistemul cardiovascular, care fac diferenţa între o stare de sănătate bună sau una înrăutăţită.

Astăzi,rata de diagnosticare pentru boli cardiovasculareeste în creştere,şi chiar mai alarmant este faptul că multe dintre aceste cazuri sunt legate de produsele alimentare pe care le mâncăm.Un regim alimentar care este bogat în grăsimi saturate,zahăr şi carbohidraţi,poate afecta în mod direct sănătatea sistemului cardiovascular,deoarece pe termen scurt şi mediu creşte nivelul de colesterol,producând obstacole în artere şi ducând la dezvoltarea de alte probleme.Vestea bună este că poţi face cele mai bune alegeri atunci când cumperi alimente,prin care să-i oferi organismului substanţele nutritive de care are nevoie pentru a menţine arterele curate şi de a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Usturoiul

Usturoiul este foarte popular la nivel mondial datorită proprietăţilor pe care le are,dar şi utilizărilor în bucătărie,adăugând o aromă mâncării. Dar,în afară de acestea,a fost folosit timp de secole datorită tuturor beneficiilor sale nutriţionale şi de sănătate.

Ca o sursă importantă de antioxidanţi,

ajută la repararea daunelor produse de radicalii liberi şi,în plus,ajută la reducerea nivelului de colesterol rău,crescând nivelul celui bun. În acest timp,ajută la subţierea sângelui pentru o mai bună circulaţie şi menţine sub control tensiunea arterială.

Uleiul de măsline

Acest ulei conţine acizi graşi esenţiali care ajută la curăţarea arterelor şi reduce nivelul colesterolului rău,minimizând riscul de a suferi atac de cord. În plus,deoarece conţine grăsimi monosaturate,este redus riscul de a se depune plăci pe peretele arterelor. Avantajul acestui excelent aliment este că poate fi folosit la salate,supe,dar şi pentru că poate fi luat în fiecare zi pe stomacul gol câte o lingură.

  

Avocadoul

Acest fruct verde şi delicios are beneficii excelente pentru sănătatea cardiovasculară,datorită conţinutului ridicat de acizi graşi esenţiali,vitamine şi minerale. De aceea,consumul moderat de avocado poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol. În plus,este cel care ne oferă grăsimile sănătoase de care avem nevoie.

Turmericul

Este un condiment folosit în mod regulat în diferite bucătării şi apreciat de secole datorită calităţilor sale medicinale. În plus,curcumina,compusul activ pe care-l conţine,este un important antioxidant care luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi şi protejează celulele. Totodată,polifenolii reduc riscul de a dezvolta un atac de cord,prin prevenirea deteriorării arterelor.  

Roşiile

Folosite pentru a prepara diferite reţete delicioase,roşiile sunt o mare sursă de substanţe nutritive şi compuşi care sunt esenţiali pentru funcţionarea organismului. În plus,conţinutul lor ridicat de licopen,un antioxidant puternic,ajută la prevenirea depozitării colesterolului pe peretele arterelor. Totodată,sunt o sursă de vitamina C,care acţionează ca un antioxidant natural,îmbunătăţind metabolismul.