Alimentul care îţi distruge ficatul mai mult decât alcoolul. Şi tu îl consumi zilnic

1 84594 original jpg jpeg

Studiile arată că o nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. 

Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, conform healtyfood.com. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.

“Înainte de a intra în sânge este descompus în două substanţe simple: glucoza şi fructoza. (...) Ceea ce este de reţinut legat de fructoză este că această substanţă poate fi metabolizată doar de ficat. Acest lucru nu reprezintă o problemă, dacă consumăm fructoză în cantităţi reduse (de exemplu dacă o preluăm din fructe) însă surplusul va fi depozitat în ficat ca glycogen, o cantitate ridicată din aceste depozite vor duce la tranformarea fructozei în grăsime”, a explicat consilierul de nutriţie Ramona Alina Tomuţa, potrivit adevărul.ro.

Zahărul favorizează dezvoltarea celuleor canceroase

Zahărul favorizează dezvoltarea tumorilor canceroase întrucât “hrăneşte” celulele maligne, arată ultimele cercetari în domeniul oncologic.

Totodată, potrivit oamenilor de ştiinţă, există o legătură directă între zahăr şi cancer. Mai exact, specialiştii arată că modul în care celulele canceroase descompun zahărul este legat de stimularea creşterii tumorii. Celulele canceroase tind să producă energie diferit de celulele normale.

Noua descoperire alimentează speranţa că în curând se va descoperi şi tratamentul revoluţionar care va învinge teribila maladie. 

Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.