Analize boli de rinichi. Ce trebuie să testezi ca să afli ce ai

analize boli de rinichi jpeg

Analize boli de rinichi. Află când sunt indicate, cum se fac în mod corect şi ce afecţiuni depistează analizele de urină!

1. Analize boli de rinichi - Sumarul de urină

O altă analiză de urină importantă este sumarul de urină. Cu ajutorul lui, se pune în evidenţă cantitatea prea mare de proteine în urină, ceea ce semnalează o problemă renală sau a căilor urinare. Prezenţa corpilor cetonici sau a glucozei în urină semnalează diabetul, iar analiza sedimentului urinar poate detecta hematuria (prezenţa sângelui în urină).

2. Urocultura

Analize boli de rinichi - Prin urocultură sunt cultivaţi şi identificaţi germenii care produc infecţii ale tractului urinar. Cistita (infecţie a vezicii urinare), nefrita şi pielonefrita sunt afecţiuni frecvent diagnosticate cu ajutorul uroculturii. În cazul unui rezultat pozitiv, care arată prezenţa unei infecţii a căilor urinare sau a rinichilor, cantitatea de microbi este de cel puţin 100.000 la un mililitru de urină. Identificarea germenilor este însoţită şi de o testare a sensibilităţii lor la antibiotice (antibiogramă).

Citiţi şi: Durerile de rinichi

Află ce alte analize sunt necesare pentru depistarea bolilor renale pe clicksanatate.ro.

Credit foto: www.sciencedaily.com