Banalele activităţi zilnice cauzează depresia?

1 72939 original jpg jpeg

Dacă te simţi extrem de demoralizată în ultima vreme, fără niciun motiv, atunci ai putea suferi de depresie. Astăzi, depresia a devenit o boală comună, deoarece majoritatea dintre noi cunosc pe cineva care s-a confruntat sau se confruntă cu ea.

Unele dintre cele mai comune cauze ale depresieisunt stilul de viaţă dezordonat,presiunea de la locul de muncă,obiceiurile nesănătoase,relaţiile disfuncţionale,dezechilibrele chimice din creier,ereditatea,etc.

Ştiai că obiceiurile zilnice ar putea creşte riscul de depresie?Depresia este o afecţiune în care victima suferă de un sentiment extrem de tristeţe şi disperare şi,poate fi tratată cu sesiuni intensive de terapie cognitivă,psihanaliză şi medicamente prescrise.

Citeşte şi:Cum faci faţă depresiei de iarnă

Experţii spun că schimbarea stilului de viaţă este un alt mod de a trata depresia.

Obiceiurile zilnice care ar putea provoca depresia sunt: Mâncarea alimentelor procesate

Rezultatul unui studiu recent realizat a arătat că persoanele care consumă alimente procesate precum chipsuri,tăiţei instant,în fiecare zi sunt predispuse la depresie,deoarece toxinele din aceste alimente pot provoca schimbări chimice în creier.

Încercarea de izolare

Dacă nu vrei să socializezi mai mult timp cu nimeni,poţi ajunge să suferi de depresie. Acest obicei poate duce la gânduri negative şi singurătate.

Folosirea excesivă a reţelelor sociale

Un alt studiu legat de depresie a arătat că folosirea excesivă a reţetelor media de socializare,pot provoca,de asemenea,anumite modificări ale substanţelor chimice din creier,cauzând depresia.

Înconjurarea de oameni negativi

Dacă petreci mult timp cu persoane care gândesc doar negativ şi sunt pesimiste,atitudinea lor te pot influenţa şi pe tine,putând astfel să ajungi să suferi de depresie.

Citeşte şi:Lucruri pe care nu le ştiai despre depresie

Fumatul

Împreună cu multe alte efecte,fumatul zilnic poate,de asemenea,cauza depresie. Acest lucru este posibil deoarece nicotina are efect negativ asupra substanţelor chimice din creier.

Lipsa activităţii

Având un stil de viaţă inactiv,fără practicarea exerciţiilor fizice,toate acestea pot cauza depresie. Nivelul de serotonină din creier scade atunci când lipseşte antrenamentul fizic.

Anticoncepţionalele

Multe femei care iau pastile contraceptive în fiecare zi pot ajunge victime ale depresiei,pentru că aceste pastile produc fluctuaţii hormonale în organism.