Blugii skinny pot cauza probleme de sănătate

1 71330 original jpg jpeg

Dacă adori acest tip de jeanşi, avem o veste nu prea plăcută pentru tine. Oamenii de ştiinţă au descoperit că jeanşii skinny afectează ţesuturile nervoase şi musculare şi slăbesc rezistenţa gleznelor.

După ce o femeie de 35 de ani a ajuns la spital din cauza jeanşilor skinny,cercetătorii au început să studieze cum poate să afecteze sănătatea purtatul acestui tip de blugi.

Din informaţiile făcute publice,gleznele unei femei s-au sensibilizat,iar aceasta a ajuns de urgenţă la spital,acuzând dureri de articulaţii.

După cum ea a declarat,cu o zi înainte de a intra pe mâna medicilor,tânăra a avut activitate şi a stat mai multe ore ghemuită,în timp ce făcea curăţenie în dulapuri.

Mişcările cu pricina au început să-i provoace senzaţii neplăcute la nivelul picioarelor,care s-au tot accentuat pe parcursul zilei.

Spre seară,femeia a simţit cum îi amorţesc picioarele şi întâmpină dificultăţi la mers. Mai mult,s-a împiedicat şi a căzut,fiind incapabilă să se ridice câteva ore.

Se umflă gleznele

Cazul le-a trezit interesul oamenilor de ştiinţă,care au început să cerceteze ce anume a produs aceste efecte negative pentru sănătate.

Printre acestea se numără şi faptul că glezneleîi erau atât de umflate,încât echipa medicală a fost nevoită să-i taie blugii pentru a-i îndepărta. Femeia nu-şi mai putea simţi degetele de la picioare.

După anamneză şi alte cercetări,specialiştii au ajuns la concluzia că jeanşii au cauzat aşa numitul sindrom comportamental.

Această afecţiune apare după stat mult într-o poziţie inconfortabilă,spre exemplu pe vine sau ghemuită,în timp ce porţi pantaloni strânşi pe corp.

Este afectat ţesutul muscular

Din investigaţiile cercetătorilor,jeanşii distrug în timp fibrele nervoase ale muşchilor din partea inferioară a picioarelor,din cauza presiunii care se exercită asupra gambelor şi gleznelor.

Abia după patru zile de tratament,femeia a început să meargă din nou pe picioarele sale.

Rezultatele acestui raport medical au fost publicate în Jurnalul de Neurologie,Neurochirurgie şi Psihiatrie.

Oamenii de ştiinţă susţin că vor efectua în curând şi alte cercetări care vizează fectele negative pentru sănătate survenite în urma purtării blugilor skinny.