Boli care declanşează durerile de corp

cpf jpeg

Durerile de corp constante pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă, şi poate fi o experienţă chinuitoare pentru cei care suferă de acestea. Cele mai frecvent acuzăm dureri de cap, gât, spate.

Aceste dureri necesită atenţie şi nu trebuie ignorate. Iată unele dintre cele mai comune cauze ale durerilor organismului de care trebuie să ştii.

Fibromialgia

Aceasta este o afecţiune care se caracterizează prin durerecronică,oboseală,tulburări de somn  -toate afectând negativ calitatea vieţii. Mai poate fi însoţită de simptome preum:sensibilitate,rigiditate,depresie,anxietate,dificultăţi cognitive.

Sindromul de oboseală cronică

Simptomele sunt aproape aceleaşi cu fibromialgia,cu excepţia că,obosealaextremă nu se ameliorează cu odihnă,ci cu ajutor specializat.  

Boala Lyme

Este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi care se răspândeşte prin muşcătura de capuşă. Dacă suferi de această afecţiune,este posibil să te confrunţi cu:oboseală,dureri de cap severe,dureri musculo-scheletice,dificultăţi de concentrare,pierderea memoriei,tulburări de somn.

Stresul

Poate fi,de asemenea,responsabil pentru durerile de corp constante. Unele simptome comune ale acestei condiţii sunt durerile de cap,cele musculare,oboseală,tulburări de somn şi afecţiuni ale stomacului.

Nivelul scăzut de vitamina D

Acesta este unul dintre motivele apariţiei durerilor constante şi cronice ale corpului. Vitamina D ajută la absorbţia de calciu şi la menţinerea oaselor puternice,prevenind apariţia fracturilor. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică,nivelurile scăzute de vitamina D permite corpului să absoarbă până 15% din calciu din alimente. Unele dintre simptomele comune ale nivelurilor scăzute de vitamina D sunt:oboseală constantă,  slăbiciune,apariţia fracturilor.