Boli cauzate de consumul de carne procesată

1 60640 original jpg jpeg

Ne-am obişnuit ca pe masa noastră să se regăsească multe preparate din carne procesată. Specialiştii ne avertizează că acestea au numeroase consecinţe negative asupra sănătăţii noastre. Iată la ce te expui!

Carnea procesată trece printre-un proces chimic care îi prelungeşte durata de viaţă. Anumite alimente,cum sunt salamurile,cârnaţii,şunca,hot dogurile ne pot îmbolnăvi.

Obezitate

Aceasta este una din bolile cele mai periculoase care-ţi pune viaţa în pericol. Afecţiunea nu este favorizată doar de consumul de carne procesată,ci apare şi din cauza unui regim alimentar haotic. Carne procesată este plină de sare,grăsimi şi calorii. Sarea poate duce la retenţia apei,precum şi la apariţia hipertensiunii arteriale.

Citeşte şi:

Efectele nocive ale alimentelor procesate

Ce tip de carne este indicat să consumi

Boli de inimă

600.000 de americani mor de boli de inimă în fiecare an. În carnea procesată se găseşte de trei ori mai multă sare decât în alte alimente. Aportul mare de sare favorizează apariţia bolilor de inimă şi slăbeşte vasele de sânge.

Diabet

Nu doar dulciurile te pot îmbolnăvi de diabet zaharat. Carne procesată conţine nitraţi,care reduce secreţia de insulină,afectând glucoza din sânge. Doar două felii de salam sau un hot dog,precum şi o porţie de carne procesată,consumate zilnic creşte riscul de diabet cu 29%.

Cancer

Aceasta este o boală care afectează 25% dintre americani,la un moment dat în viaţa lor. Un studiu efectuat în Hawaii a arătat că persoanele care au consumat cantităţi mari de carne prelucrate au avut un risc cu 67% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.