Cafeaua este contraindicată când ai aceste afecţiuni

1 76701 original jpg jpeg

Ce modalitate mai plăcută de a începe ziua dacă nu cu o ceaşcă de cafea? Dar ştii care sunt efectele acestei licori pe termen lung asupra organismului tău?

O ceaşcă de cafea dimineaţa poate fi un adevărat tratament, însă dacă obişnuieşti să consumi o cantitate mai mare de cafea ar trebui să ţii cont de repercursiunile acţiunii tale. Şi anume, cafeaua este responsabilă cu creşterea tensiunii arteriale.

Dacă te confrunţi cu problema hipertensiunii, cercetătorii de la Mayo Clinic au făcut un studiu pe acestă temă şi au ajuns la concluzia că maxim două cafele pe zi ar trebui să fie mai mult decât suficient iar în cazul persoanelor care de obicei nu consumă cafea, la 2-3 ore după servirea ei tensiunea arterială este mult mai mare decât limita normală. 

Tinerii prezintă risc de atac de cord 

În cazul în care ai fost diagnosticat de curând chiar şi cu o formă uşoară de hipertensiune, consumul de cafea se pare a fi de 4 ori mai periculos şi te expune riscului de a suferi un atac de cord, şi asta în urma unui studiu realizat de Dr Lucio Mos.

În plus, ţine cont de faptul că în cazul bărbaţilor consumatori de cafea există un risc crescut de a dezvolta gută. 

Cafeaua şi chisturile mamare 

Site-ul caffeineinformer.com a publicat un studiu ce susţine faptul că femeile ce au consumat până la 250 mg de cafeină zilnic prezintă un risc crescut de a dezvolta chisturi mamare, iar în cazul în care au depăşit această doză ajungând până la un consum de peste 500 mg zilnic, riscul de dezvoltare a chisturilor la sân ajunge până la 2,3 ori mai mare, faţă de 1,5 în primul caz.

Află în ce alte situaţii cafeaua nu este recomandată pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: Shutterstock.comRecente