Cancerul tiroidian la femei – posibile cauze

1 74795 original jpg jpeg

Tiroida este glanda în formă de fluture, care, în timp ce nu este foarte mare, poate avea un impact major asupra întregului corp. Atât femeile, cât şi bărbaţii pot suferi de cancer tiroidian, dar cel mai frecvent se dezvoltă la femei.

Un mare procentaj din populaţie suferă de probleme de tiroidă,iar cele mai multe dintre ele sunt femei. Această glandă importantă poate determina dezechilibre în metabolism,lucru care poate duce la dezvoltarea de diferite boli,cel mai frecvent fiind cancerul tiroidian. De aceea,pentru a-ţi da seama de pericolul situaţiei,trebuie să cunoşti foarte bine simptomele.

Iată ce trebuie să ştii despre tiroidă:

Tiroida este glanda care reglează multe dintre funcţiile corpului. În plus,este responsabilă de producerea de hormoni,cum sunt tiroxina şi triiodotironina,care sunt prezenţi în tot ceea ce se întâmplă în corp. În schimb,modificările în tiroidă duc la schimbări în corp.Atunci când tiroida este activă,este cunoscută sub numele de hipertiroidism. De aceea,cele mai comune simptome ale acestei afecţiuni sunt:-Poftă de mâncare excesivă-Simţi că îţi este mereu cald-Slăbire-NelinişteIar atunci când tiroida este mai puţin activă,este cunsocută sub numele de hipotiroidism. Simptomele acestei afecţiuni sunt:-Depresie-Oboseală-Epuizare-Creştere în greutate-Dureri musculare-Căderea părului-Pierderi de memorie-Constipaţie-Intoleranţă la frig-Pierderea auzuluiHipotiroidismul se dezvoltă de obicei la femeile peste 40 de ani. În plus,tratamentul include o dietă alimentară bogată în iod,în special în fructe de mare.

Cancerul tiroidian

Acest tip de cancer nu este foarte frecvent,şi apare atunci când o tumoră se dezvoltă în regiunea gâtului. În cele mai multe cazuri,tratamentul corect va avea ca rezultat o tumoră benignă. Cu toate acestea,este foarte important ca diagnosticul să fie precis. În plus,femeile sunt mai expuse riscului de a dezvolta cancer tiroidian,atunci când trec prin menopauză sau sunt la post-menopauză.

Simptomele care pot indica că ai putea suferi de cancer tiroidian sunt:

-Inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului;

-Dureri frecvente în urechi;

-Dureri frecvente de gât;

-Dificultăţi în respiraţie;

-Creşterea tiroidei;

-Răguşeală;

-Astm.

Cauzele care duc cel mai adesea la dezvoltarea cancerului tiroidian:

-Expunerea la radiaţii încă din timpul copilăriei;

-Nivelul ridicat al hormonului TSH,în special la persoanele cu guşă;

-Ereditar;

-Boala lui Hashimoto;

-Femeile peste 40 de ani şi bărbaţii peste 70 de ani.