Care sunt toxinele din casa ta care duc la cancer şi probleme respiratorii

1 74312 original jpg jpeg

Este posibil să nu fii conştientă de faptul că unele dintre lumânările pe care le foloseşti frecvent pot provoca probleme grave de sănătate. La fel ca şi fumul de ţigară, lumânările din parafină pot duce la multe probleme de sănătate, cum sunt durerile de cap, bolile respiratorii şi cancerul pulmonar.

Ce poate declanşa apariţia cancerului

În cazul în care eşti astmatică,poţi întâmpina mai multe probleme de sănătate dacă foloseşti lumânări care conţin parafină. Ele degajează compuşi toxici (precum toluen şi benzen) şi substanţe chimice cu efect cancerigen care pot declanşa dureri de cap sau,mai grav,cancerde plămâni. În mod surprinzător,arderea acestor lumânări poate fi mai periculos decât fumatul pasiv,susţin specialiştii.

Citeşte şi:Lumânările,la fel de nocive ca ţigările

Toxinele care favorizează apariţia tumorilor

Potrivit oamenilor de ştiinţă,ar trebui să faci tot posibilul să eviţi vaporii de parafină,care se găsesc în lumânări. Motivul? S-a constatat că vaporii de parafină pot declanşa formarea de tumori în ficat şi rinichi. Pentru că parafina de ceară conţine aproximativ 20 de toxine,există riscul să te confrunţi şi cu reacţii alergice la mirosurile sintetice emanate de lumânărileconfecţionate din parafină. Din acest motiv,indicat este să limitezi şi folosirea lumânărilor parfumate.

Citeşte şi:Iată de ce se suflă în lumânări la ziua de naştere

Ce alternative ai la-ndemână

Având în vedere potenţialele pericole generate de lumânările confecţionate din parafină,poţi apela la câteva alternative sănătoase. Unele dintre acestea sunt lumânările făcute din ceară de soia. Spre deosebire de cele mai multe lumânări din parafină,lumânările din ceară de soia ard fără funingine. O altă soluţie ar fi lumânările din ceară de albine. Ele nu au substanţe nocive pentru sănătate şi ard fără funingine.