Cât de bună este vitamina C în tratarea răcelii?

1 73251 original jpg jpeg

Îţi este mereu frig? Dacă da, atunci este posibil să suferi de deficienţă de vitamina C, fiind cea care ajută la tratarea răcelii. Mai multe studii au arătat că o persoană suferă de gripă şi răceală, cel puţin de două ori pe an pe an, desigur, în funcţie de cât de puternic îi este sistemul imunitar.

Răceala este una dintreafecţiunilecele mai comune răspândită în rândul oamenilor de pe tot globul,indiferent de sex şi vârstă. Chiar dacă nu este o boală care pune viaţa în pericol,aceasta poate provoca disconfort.

Răceala poate fi cauzată de:

-infecţii virale-infecţii bacteriene-sinuzită-statul îndelungat în praf-aerul condiţionat

Citeşte şi:Băutura care tratează răceala şi tusea! Are efect imediat

Simptomele răcelii includ:

-iritabilitatea tractului respirator

-blocarea tractului nazal

-strănut

-dureri de cap

-tuse

-mucoasă constantă

Iată de ce este bună vitamina C pentru răceală:

Vitamina C este un nutrient,sau mai bine spus,un antioxidant care are abilitatea de a stimula producţia de noi celule în organism. Şi acest lucru înseamnă întărirea sistemului imunitar. În plus,vitamina C permite organismului să absorbă mineralele mai repede,mai ales fierul.

Citeşte şi:Combinaţia iernii tratează 5 afecţiuni

 Aşadar,în urma mai multor studii s-a ajuns la concluzia că,atunci când doza de vitamina C este administrată corect persoanelor care sunt răcite,aceasta poate reduce simptomele prin stimularea sistemului imunitar.

De asemenea,alimentele bogate în vitamine C,cum sunt,fructele citrice sau fructele de pădure,pot ajuta la prevenirea răcelii. Aşadar,atunci când dieta este pe bază de alimente care conţin această

,şansele de a te îmbolnăvi sunt reduse cu 45 %.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt:

-Ardelul gras roşu

-Pătrunjelul

-Cartoful

-Usturoiul

-Morcovul

-Conopida

-Fructele citrice:portocala,lămâia,clementinele,ananasul.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com