Cât de nociv este aerul condiţionat

1 70205 original jpg jpeg

De îndată ce a sosit vara cauţi răcoarea aerului condiţionat. Fie acasă, fie la locul de muncă acest aparat este indispensabil atunci când temperaturile sunt ridicate. Însă, cât de bun este pentru sănătate?

Agravează probleme respiratorii

Aparatele de aer condiţionat favorizează apariţia condensului pe lamelele pe unde este eliberat aerul. Acestea devin un mediu propice pentru creşterea bacteriilor,ce sunt mai apoi împăştiate pe calea aerului în toată casa. Persoanele care suferă de astm,bronşită sau alte afecţiuni respiratorii sunt cele mai afectate,deoarece se pot îmbolnăvi de infecţii ale plămânilor.

Citeşte şi:

3 plante care purifică aerul

Soluţii de împrospătarea a aerului

Contaminează aerul din încăperi

Poluarea aerului din interior este mai mare în spaţiile unde există aer condiţionat. Din cauză că oamenii petrec mai mult timp casă,iar aerul condiţionat favorizează apariţia bacteriilor şi a virusurilor,ei sunt predispuşi la infectarea cu aceşti agenţi patogeni. Aparatul nu împrospăteazăaerul,iar polenul,părul de animale şi virusurile rămân în încăpere mai mult timp.

Creşte numărul îmbolnăvirilor

Conform unui studiu publicat în „Jurnalul Internaţional de Epidemiologie”,persoanele care lucrează în clădiri unde funcţionează aerul condiţionat se îmbolnăvesc mai des decât cele care lucrează în birouri fără aer condiţionat. Printre cele mai frecvente afecţiuni se numără durerile de cap,iritaţiile pielii şi oboseală accentuată.