Cauze care duc la apariţia herniei

kidney pain fb jpeg

Obişnuieşti să ridici greutăţi zi de zi? Dacă da, rişti să faci hernie, fie abdominală, fie la nivelul coloanei vertebrale. Dar, acesta nu este singurul factor care favorizează apariţia herniei.

Hernia se produce atunci când un organ sau un fragment dintr-un organ iese din zona în care ar trebui să se afle. Aceasta poate fi cauzată de:

Leziuni în ţesuturi

Specialiştii spun că există o legătură între rănile ţesuturilor şi dezvoltarea herniei. În urma deteriorării ţesutului,organele interne sunt mai puţin protejate,favorizând astfel apariţia herniei.

Vârsta înaintată

Riscul de a suferi de hernie creşte odată cu înaintarea în vârstă,comparativ cu persoanele mai tinere. Motivul? Muşchii,inclusiv cei ai abdomenului,slăbesc cu trecerea timpului şi permit proeminenţa organelor interne.

Sexul

Bărbaţii au mai multe riscuri de a dezvolta hernie spre deosebire de femei. În cele mai multe cazuri,persoanele de sex masculin suferă de hernie în zona abdomenului. Muşchii vintre (zona dintre abdomen  şi coapse) la bărbaţi sunt mai slabi,motiv pentru care hernia poate să apară.

Proceduri chirurgicale

Hernia după operaţie este foarte comună şi femeile care au suferit intervenţii chirurgicale abdominale au mai multe riscuri de a dezvolta o astfel de formă de hernie,la un moment dat în viaţa lor. Acest tip de hernie apare,de obicei,la femeile obeze.

Malformaţii congenitale

Hernia poate să apară şi după naştere. O malformaţie congenitală în peretele abdominal conduce la dezvoltarea acestui tip de hernie.

Constipaţie

Dacă suferi de constipaţie cronică,depui eforturi pentru eliminarea scaunului. Presiunea care se exercită asupra ţesuturilor abdominale poate favoriza apariţia herniei.

Fatori genetici

Cercetătorii au identificat că slăbiciunea musculară este moştenită genetic. Prin urmare,se măresc şansele să suferi de hernie,dacă ai în familie persoane care au fost operate de această condiţie.

Obezitatea

Grăsimilecare se depun  pe pereţii muşchilor abdominali îi slăbeşte. Din acest motiv,şansele apariţiei herniei se măresc.