Cauzele surprinzătoare ale inflamaţiilor

1 70455 original jpg jpeg

Când te-a înţepat ultima dată un ţânţar probabil că ai observat că zona respectivă s-a înroşit, s-a umflat şi că ai avut mâncărimi. Acestea sunt semnele clasice ale inflamaţiei, o parte a răspunsului natural al corpului la infecţii şi leziuni. Din fericire, inflamaţia acută ca aceasta, durează, de obicei, doar câteva ore sau zile.

În cazul inflamaţiei cronice,există riscul apariţiei multor boli,printre care cele de inimă,diabet,  artrită şi chiar Alzheimer. Iată ce favorizează apariţia acestor inflamaţii!

Iei anticoncepţionale

Femeile care iau contraceptive orale riscă să se confrunte cu inflamaţii,spre deosebire de femeile care nu iau astfel de pastille. Pilula este încă o opţiune pentru persoanele de sex feminin care nu vor să rămână însărcinate. De aceea,este bines ă consulţi medicul înainte de a urma un astfel de tratament.

Ai multe kilograme în plus

Excesul de greutate poate provoca un răspuns inflamator în interiorul celulelor adipoase. „Pe măsură ce îmbătrânim,unele dintre celulele din ţesutului adipos favorizează inflamaţia“,spune Raymond Yung,un profesor în departamentul de medicină internă la Universitatea din Michigan,a cărui cercetare se concentrează pe sistemul imunitar şi bolile inflamatorii.

Suferi de stres cronic

La fel ca şi inflamaţia,stresul poate fi acut şi cronic. Acesta din urmă apare atunci când suferi de  anxietate,afecţiunea putând favoriza apariţia inflamaţiei. Cortizolul,hormonul stresului,joacă un rol important în apariţia inflamaţiei. Stresul cronic poate să crească producţia anumitor celule inflamatorii albe din sânge,ducând la diverse boli,arată un studiu de la Universitatea Rockefeller,New York,Statele Unite ale Americii.

Fumezi

Fiecare puf de la ţigară irită plămâni,ceea ce duce la un grad mic de inflamaţie care poate agrava problemele pulmonare existente sau alergiile. Unii medici cred că bolile cronice şi inflamaţia în plămâni de la fumat pot fi de vină de apariţia celulele canceroase,ceea ce duce la cancer pulmonar.Mai mult,poluarea aerului poate avea un efect similar,avertizează medicii. Dar,în multe cazuri,nefumătorii pot controla o parte din expunerea la poluarea aerului făcând exerciţii fizice dimineaţa,în aer liber,şi evitarea traficului intens ori de câte ori este posibil.

Obişnuieşti să bei seara

Când alcoolul ajunge în interiorul corpului produce toxice care pot duce la inflamaţie,potrivit Institutului Naţional pentru Abuzul de Alcool şi Alcoolism din SUA. Deoarece ficatul este implicat în acest proces,ar putea fi vulnerabil la efectele consumului de alcool excesiv. O consecinţă problematică a consumului exagerat de alcool este steatoza,sau ficatul gras.